Sala de premsa

imagen

El Museu Comarcal de Manresa acull la presentació del projecte 'Què ens queda de 1714?'

A partir d’aquest dissabte i dins els actes de celebració del Tricentenari, s’hi podrà veure la instal·lació que porta per títol “Manresa, ciutat cremada i ciutat exemplar” que se suma a les nou peces que ja es poden visitar en l’exposició global repartida a diversos museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.


Llegir més
imagen

Un centenar de persones van assistir a la inauguració de la mostra fotogràfica de Jordi Preñanosa i Sussi Garcia al Selves i Carner

La mostra, que es podrà veure fins el 30 de juny, porta per títol “Cultura popular de Manresa i el Bages", de Jordi Preñanosa i "Viatges" de Sussi Garcia”. A l’acte inaugural hi van assistir el regidor de Cultura, Joan Calmet i la regidora de Participació ciutadana, Joventut i Gent Gran , Àuria Caus i l’hereu i la pubilla de Manresa, Xavier Serra i Carlota Vallès.


Llegir més
imagen

Manresa celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una plantada d'alzines al Parc de Can Font

Una cinquantena d’alumnes del 3r de Primària de l’Escola Vedruna planten vint alzines proporcionades per l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu de recuperar un espai del parc i enviar un missatge de sensibilització amb la naturalesa.


Llegir més
imagen

Gran matinal de narradors de contes aquest diumenge al Parc de l’Agulla

El programa "Contes a les fonts de l'Anella Verda" portarà a tres narradors i tres narradores que, des de dos quarts de dotze del mati fins a la una del migdia, actuaran en dos escenaris diferents del parc.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa signa convenis de col·laboració amb els polígons industrials Els Dolors, Pont Nou, Bufalvent i Els Trullols

Els acords tenen l’objectiu de continuar la promoció de les polítiques de dinamització del teixit productiu local i donar suport a la millora del serveis dels polígons així com la seva promoció.

Llegir més
imagen

Demà Joaquim i Rafael Nadal seran els protagonistes del sopar tertúlia a l'Espai Rubiralta

Sota el títol d’Exercici de memòria i en el marc dels ‘Tocats de Lletra”, els germans Nadal intercanviaran opinions, parlaran d’actualitat, i compartiran les seves experiències amb els comensals.

Llegir més
imagen

Manresa celebra el mercat 'Parc a taula' per oferir els millors productes naturals i vitícoles de proximitat

El certamen tindrà lloc aquest dissabte a la Plaça Major des de les 8 del mati a les 2 de la tarda i compartirà espai amb el mercat agrari de cada dissabte.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa acull una trobada d'exalumnes de l'Institut Lluís de Peguera

Una seixantena de persones de la promoció de 1960-1967 de l’institut manresà van ser rebuts dissabte passat al Saló de Sessions.

Llegir més
imagen

L'alcalde de Manresa inaugura la nova planta de fabricació que l'empresa sud coreana Miwon ha instal·lat a la ciutat

Serà la primera planta de producció que l’empresa instal·la fora d’Àsia, i exportarà el producte a la resta d’Europa. Miwon Specialty Chemical Co. Ltdam, que preveu facturar 3 milions el primer any, ja ha avançat la voluntat d’ampliar les instal·lacions en els propers anys.

Llegir més

Afectacions de trànsit i afectacions a la mobilitat per la celebració del cursa atlètica 10 km Urbans de Manresa

 L’onzena edició de la prova esportiva se celebra aquest diumenge 26 d’octubre, a les 10.30h del matí, i tindrà incidències a diversos carrers i canvis en el recorregut del bus urbà.

Llegir més
imagen

Manresa inaugura el curs universitari 2014 – 2015 amb una xerrada sobre rendiment i educació en valors

L’acte ha estat organitzat pel campus Manresa i la Manresa Solidària, i la conferència ha anat a càrrec de Jordi Nadal, filòleg i fundador de Plataforma Editorial. 

Llegir més
imagen

'Tocats de Lletra' homenatja el poeta Joan Vinyoli i sopa amb els germans Nadal

El dimecres l’obra teatral “Cremades d’últim grau” al Kursaal i una conferència a càrrec del comissari de l’Any Vinyoli, Jordi Llavina, aproparan aquest autor als ciutadans. El dijous els germans Joaquim i Rafael Nadal seran els protagonistes del sopar literari a l’Espai Rubiralta.

Llegir més
imagen

Dimecres el Lluís de Peguera acollirà la propera activitat per ensenyar els joves actituds cíviques

Sota el títol 'Game over. Incivisme fora de Joc!' es porten a terme sessions grupals en els centres Pius Font i Quer, La Salle, Lluís de Peguera, Cal Gravat i Lacetània adreçades als alumnes de 4t d’ESO, 1r de batxillerat o el 1r curs d’un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM).

Llegir més
imagen

Ecoviure amplia la seva àrea d'influència incrementant el nombre de visitants procedents de fora de la comarca del Bages

La fira, que ha rebut prop de 12.000 visitants, consolida Manresa com a capital de l’ecologia i la sostenibilitat de la Catalunya Central. Unes 2.000 persones han participat al llarg de tot el cap de setmana en les diferents activitats divulgatives vinculades a la fira

Llegir més