Manresa se suma dissabte a "L'Hora del Planeta" i apagarà els llums de l'Ajuntament, la Cova i la Seu

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà aquest dissabte, 26 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre. 

 

imagen

Aquest dissabte, 26 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental dels edificis i monuments emblemàtics de Manresa: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova i la façana de la casa consistorial. Un any més, l’acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a escala mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada “L’Hora del Planeta”. L’apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d’una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa.  Aquesta acció té com a objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l’economia i a la salut.

L'Hora del Planeta 2022 té lloc en un moment especialment important. Una aliança de governs i organitzacions, entre elles WWF, estan demanant una major ambició i una acció urgent per aturar i revertir la pèrdua de la naturalesa per al 2030. Només unes setmanes després de l'Hora del Planeta 2022, els líders mundials es reuniran a la COP15 del Conveni de les Nacions Unides sobre Diversitat Biològica per decidir sobre un nou pla d'acció global per a la naturalesa per a la pròxima dècada. Després de molts anys de treball a tot el món, la transició ecològica està en marxa, governs, ciutats, empreses i la ciutadania es mobilitzen i milers d'iniciatives a favor de la natura i el clima s'estan produint. Es necessita més ambició i més rapidesa, ja que el canvi climàtic i la pèrdua de naturalesa combinats posen en perill la nostra qualitat de vida i la de les generacions futures.

 

Documents relacionats

  • imagen