Més de 250 armats i manaies de Catalunya participaran en la celebració del 20è aniversari dels Armats de Manresa

L’Associació Cultural Recreativa Armats de Manresa celebrarà el 3 d’abril vinent els actes de commemoració del 20è aniversari, on participaran més de 250 armats i manaies provinents d’arreu del país. La celebració s’hauria d’haver fet l’any 2020, quan es complia l’efemèride, però s’ha hagut d’ajornar dos anys a causa de la pandèmia. La jornada tindrà una escultura pròpia, creada per l’artista manresà Ramon Oms i Pons.

imagen

Els actes del 20è aniversari de l’Associació Cultural Recreativa Armats de Manresa han estat presentats avui en roda de premsa pel president de l’entitat, Manel Ortiz Bonachela, i per la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols. El consistori manresà col·labora en l’organització. L’entitat es va constituir l’any 2000, de forma que el vintè aniversari s’hauria d’haver celebrat l’any 2020, però els actes s’han hagut d’ajornar durant dos anys a causa de la pandèmia de la Covid-19. Tant Crespo com Ortiz han mostrat la seva satisfacció per la recuperació de la festa, que portarà més de 250 armats i manaies al centre de Manresa.

La jornada de celebració tindrà lloc el diumenge 3 d’abril al centre de Manresa, amb un desfilada on hi participaran més de 250 armats i manaies d’arreu de Catalunya. Es desenvoluparà principalment pel Passeig Pere III, el carrer Àngel Guimerà i la plaça de Sant Domènec, on es faran les evolucions. Hi participaran els grups següents: Manaies de Banyoles, Armats de Constantí, Armats de Bellpuig, Armats de Castellterçol i Soldats Romans de Sant Vicenç de Castellet. També hi seran els Judíos de la Puríssima Sang de Vila-real, del País Valencià.

L’arribada dels participants s’espera a partir de les 11 del matí davant de l’Institut Lluís de Peguera. A partir d’aleshores, començarà  la desfilada de tots els grups a través dels carrers Carrasco i Formiguera i Passeig Pere III. A les 11.45h, aproximadament, tots ells es faran una fotografia de grup a les escales de Crist Rei. Des d’allà, sortiran en desfilada pel carrer Àngel Guimerà fins arribar a la plaça de Sant Domènec, on cada grup farà les seves evolucions, després de ser presentat al públic assistent.

Posteriorment, a la mateixa plaça, es lliuraran els records commemoratius als grups participants i es faran els parlaments. La desfilada de tornada es farà a través dels carrers Passeig Pere III, Crist Rei, plaça Espanya, Soler i March, Doctor Esteve i Carrasco i Formiguera, fins arribar de nou a l’Institut Lluís de Peguera, on es farà el dinar de germanor i el final de festa.

Una escultura del 20è aniversari inspirada en els Armats antics

La commemoració dels 20 anys de l’ACR Armats de Manresa disposa d’una escultura pròpia, basada en els antics Armats de Manresa, i que ha creat per a l’ocasió l’artista manresà Ramon Oms i Pons. Nascut a Manresa el 1951, des del 1978 es dedica a l’escultura. Format a París, Florència, Olot i Barcelona, és autor de diverses exposicions col·lectives i individuals a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i al Centre Cultural de Terrassa.

 

Documents adjunts:

Documents relacionats

Programa d'actes
Díptic
  • imagen