L’Ajuntament de Manresa obre una enquesta per elaborar el Pla Director de Participació Ciutadana

Es tracta d’un document que fixarà els objectius en matèria de participació i marcarà les línies estratègiques per assolir-los.

imagen

L’Ajuntament de Manresa es dotarà d’un Pla Director de Participació Ciutadana, un document que fixarà els objectius en matèria de participació i marcarà les línies estratègiques per assolir-los. De manera prèvia, els serveis tècnics municipals han realitzat una primera diagnosi sobre l’estat de la participació ciutadana a la ciutat, que ara es posarà a debat amb la ciutadania i les entitats de Manresa, per tal que hi facin aportacions a través d’una enquesta. Totes aquelles persones que hi vulguin participar ho poden fer a través d’aquest enllaç. Han de ser majors de 16 anys.

Un cop recollida tota la informació, es realitzarà una sessió de retorn a totes les persones interessades per donar a conèixer els resultats. La següent fase serà ja l’inici del procés participatiu per plantejar accions per al Pla Director.

 

 

Un procés iniciat a finals del 2021

El procés es va iniciar a finals de l’any passat, amb la valoració de l’estat de la participació ciutadana a la ciutat, tan pel que fa als mecanismes de participació que promou l’Ajuntament de Manresa com pel que fa a les diferents entitats i associacions que existeixen a la ciutat. En aquests mesos, s’han realitzat entrevistes al personal tècnic responsable dels diferents Consells Municipals i s’ha realitzat una enquesta a les entitats inscrites al Registre Municipal d’Associacions que ha estat contestada per 87 entitats, un fet que es valora molt positivament perquè ajuda a tenir una fotografia més aproximada sobre la situació de les associacions i la valoració que fan dels diferents mecanismes de participació.

Com a òrgans de participació, l’Ajuntament de Manresa compta en l’actualitat amb els Consells Sectorials i els Consells de Districte. També engega processos participatius i compta amb la plataforma de participació ciutadana Decidim Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen