L'Oficina Jove del Bages organitza aquesta primavera xerrades i tallers gratuïts sobre mobilitat internacional i treball

L’Oficina Jove del Bages ha programat un seguit de tallers i xerrades destinades a informar i assessorar el públic jove sobre l’emancipació juvenil, amb diferents temàtiques, com l’habitatge, el treball, la mobilitat, la salut i l’educació. Durant aquesta primavera, es faran les de mobilitat internacional i treball i, la resta, es duran a terme a la tardor. Les activitats, gratuïtes, estan obertes a tota la comarca del Bages.

imagen

L’Oficina Jove del Bages ha programat per aquesta primavera un total de quatre tallers i xerrades sobre mobilitat internacional i treball. El format de les activitats serà en línia, principalment a través de directes (‘lives’) a Instagram, mitjançant el compte de @manresajove_ojb. Les activitats estan obertes a totes les persones joves de la comarca.

El primer directe online per Instagram es farà el proper dijous 28 d’abril, a les 17.30h, amb una xerrada sobre estudiar a l’estranger. S’explicaran els cicles formatius que es poden estudiar a altres països, intercanvis de Formació Professional, beques, convalidacions d’estudis secundaris, batxibac, batxillerat internacional...

El dijous següent, 5 de maig, a les 17.30h, es farà un segon directe per Instagram, en aquest cas sobre estudiar a l’estranger. S’explicaran qüestions com els programes i experiències de mobilitat internacional; oportunitats i programes per a la mobilitat internacional en el món de l’ocupació; drets i deures de les persones joves en l’ocupació internacional, etc.

D’altra banda, el dijous 2 de juny, a les 18h, s’ha programat la primera activitat relacionada amb el treball. Tractarà el tema dels drets i deures de les persones treballadores i també es podrà seguir en directe pel canal d’Instagram de @manresajove_ojb. S’explicaran normes bàsiques que regulen les relacions laborals; convenis col·lectius; salaris i altres conceptes que conté una nòmina, conceptes bàsics de la relació laboral, permisos, excedències, etc.

Finalment, el dijous 9 de juny, a les 18h, s’organitza un taller sobre com preparar una entrevista de feina. L’acte serà en línia, a través de Zoom, i, en aquest cas, cal inscripció prèvia, a través del portal manresajove.cat. En el taller, s’explicaran les conductes correctes i incorrectes en clau de competències en una entrevista de feina; s’identificaran els diferents tipus d’entrevista i d’entrevistador/a, es donaran les estratègies necessàries per fer una bona entrevista de feina, etc.

Per més informació i inscripcions, es pot consultar  el web manresajove.cat o visitar l’Oficina Jove del Bages els dilluns, dimarts i dijous, de 9 a 14h, o bé de dilluns a divendres, de 16 a 19 hores. També per xarxes socials (Instagram: @manresajove_ojb), WhatsApp (676 66 41 42) o per correu (manresajove@ajmanresa.cat).

Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil

L’Oficina Jove del Bages està integrada dins la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, impulsada per la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials i es lidera des de l’Ajuntament de Manresa, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Bages.

La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), creada a partir de l’aprovació de la Llei 33/2010, de l'1 d'octubre de polítiques de joventut de Catalunya, és el conjunt de serveis de titularitat pública que faciliten l’accés a la informació, l’orientació i l’assessorament en diversos àmbits a totes les persones joves de Catalunya.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen