El 28 de maig, nova data de la cursa infantil adaptada de Manresa

Ja estan obertes les inscripcions per participar a la cursa, que es va haver d’ajornar el 2 d’abril a causa del mal temps. L’Ajuntament de Manresa i AMPANS, amb la col·laboració del CRTEA, ja tenen tots els preparatius llestos per poder celebrar aquest esdeveniment esportiu i reivindicatiu.

imagen

L’Ajuntament de Manresa i AMPANS han anunciat la nova data de la cursa infantil adaptada, després que la primera convocatòria s’hagués d’ajornar pel fred i les baixes temperatures. S’ha reprogramat per al dissabte 28 de maig al Passeig Pere III, davant de la biblioteca del Casino. La primera cursa serà a les 10 del matí. La cursa té el suport del Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista (CRTEA) de la Catalunya Central. Les inscripcions es poden fer fins al 15 de maig en aquest enllaç.

L’activitat, que compta amb el suport de Fundació “la Caixa”, serà lineal i sense desnivell, amb distàncies de 20, 40 i 70 metres. Els nens i nenes i adolescents participaran per edats, independentment de les seves capacitats o dels suports necessaris per la seva participació. No serà una prova competitiva i, en acabar, cada participant rebrà una samarreta commemorativa i una medalla sensorial. No hi haurà límit de temps per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa.

S’esperen uns 60 participants, que podran recórrer la distància escollida amb els suports necessaris: cadira de rodes, caminador, acompanyant... o bé sense suport. S’obre, també, la possibilitat de participar amb un company de cursa: un amic o familiar sense discapacitat que participarà a la mateixa sortida de l’esportista inscrit, amb l’objectiu de fer-la una cursa inclusiva.

Es facilitarà l’accessibilitat física i cognitiva, així com la possibilitat d’anticipació i estructuració de l’activitat. Hi haurà espais tranquils, lavabos adaptats i una meta sensorial perquè tots els nens i nenes puguin gaudir del moment especial de l’arribada.

La cursa infantil adaptada de Manresa, promoguda per l’Ajuntament de Manresa i  AMPANS a iniciativa de diverses crides a les xarxes socials de pares i mares d’infants i joves amb discapacitat, estava prevista el 2 d’abril, data que va haver d’ajornar-se preventivament a causa de les condicions climatològiques adverses. Amb el desig que aquesta cursa sigui una jornada de diversió i gaudi pels petits amb diversitat i les seves famílies, s’ha establert la nova data.

En la roda de premsa que es va fer de presentació de la cursa, Natàlia Ripoll Escudero, mare d’un dels infants inscrits a la cursa (la de Manresa serà la seva tercera), va manifestar que és una oportunitat per fer visibles els nens i nenes amb diversitat funcional: “Tindrem l'ocasió de veure'ls en positiu, de mostrar el seu gran potencial i de defensar que tots els nens i nenes tenen el mateix dret a gaudir d'activitats de lleure i d'esport”, va dir.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament, Toni Massegú Calveras, mostra la seva satisfacció perquè la ciutat celebri aquesta cursa. “És bo que tota la societat visibilitzi que aquests infants també poden fer esport, com la resta de nens i nenes, en unes altres circumstàncies”, i comparteix l’objectiu de tenir curses absolutament inclusives. Massegú convida la ciutadania de Manresa a acostar-se dissabte 28 de maig al primer tram del Passeig a viure de prop la cursa.

Per a Alba Cortina Serra, directora de l’escola Jeroni de Moragas d’AMPANS, la cursa s’ha impulsat amb molta il·lusió, i destaca la col·laboració del CRTEA. “L’objectiu pel qual treballarem és que la propera cursa infantil que fem a Manresa la celebrem plegats, amb capacitats diverses, amb els suports i facilitats que siguin necessaris, però junts. La cursa infantil adaptada de Manresa és un primer pas cap a una cursa per a tots i totes”, afirma.
 

L’acte començarà a 2/4 de 10 del matí i la primera cursa s’iniciarà mitja hora després, a partir de les 10 del matí. Els participants hauran de presentar-se al lloc de la prova deu minuts abans per poder rebre els dorsals i les instruccions adients. Els infants podran escollir si volen participar en una franja horària amb menys estímuls sonors. S’habilitarà un espai tranquil per garantir la comoditat dels participants durant l’activitat i es facilitaran serveis com lavabos i aparcament adaptats.
 

Normalitzar la diversitat funcional, objectiu de les curses infantils adaptades

Les curses infantils adaptades s’han convertit en tot un fenomen, que va iniciar ara fa poc més de mig any. La primera, es va celebrar el passat agost al barri gòtic de Barcelona, impulsada per la mare d’una nena que es mou amb caminador. Manresa s’ha volgut sumar a aquestes curses, que volen normalitzar la diversitat funcional i donar visibilitat a la necessitat d’incloure els infants i joves amb discapacitat a la vida social de les ciutats.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen