El projecte MOU-TEatre estrena una obra teatral col·lectiva que reflexiona sobre els models de consum

El projecte MOU-TEatre, promogut per l’Ajuntament de Manresa, Els Carlins i la companyia Sargantana, estrenarà el proper 14 de maig, a les 17.30h, l’obra de teatre “Forat Pau Llum”. Es tracta d’una creació teatral col·lectiva que reflexiona sobre els estils de consum. L’han ideat i executat una trentena de persones. Es tracta de la tercera proposta que presenta MOU-TEatre.

imagen

Coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just, el projecte “MOU-Teatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social” estrenarà dissabte vinent, 14 de maig, la seva tercera creació, “Forat Pau Llum”. Si en les anteriors edicions es van explorar els processos de refugi i les ombres de la violència de gènere, en aquesta edició s’ha escollit el tema del consum. En el procés d’ideació i creació de l’obra, hi ha participat una trentena de persones, que ha consistit en tres fases: l’intercanvi d’experiències i testimonis; el procés de creació de guió i assaig, i la representació i debat final.

La representació es portarà a terme als Carlins el dissabte 14 de maig a les 17:30 h. La metodologia interactiva requereix que els assistents portin un telèfon mòbil amb auriculars. L’acte comptarà amb un intercanvi final entre públic i actors i actrius. L’entrada és gratuïta, amb opció a taquilla inversa. Les aportacions recollides es destinaran a projectes que promocionen un consum conscient. Es poden reservar les entrades al web dels Carlins.

Com totes les obres que s’emmarquen en el projecte de MOU-TEatre, es tracta d’una creació col·lectiva que suma testimonis, experiències i anàlisis. Tal i com expliquen els responsables Alba Rosa i Jordi Pérez, de la companyia Sargantana, “Forat, pau, llum és el resultat d’un procés de creació breu al voltant del consum responsable. I parlar de consum responsable, és parlar també de l’altra cara de la moneda, el capitalisme i la globalització. A diferència dels processos de creació anteriors, aquí els testimonis directes ho érem tots”.

Tercera proposta de MOU-Teatre

“MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social”  és una iniciativa de la regidora de Cultura i Festes i de la regidoria Nova Ciutadania i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, per tal de fer del teatre una eina que promogui la reflexió sobre la societat actual i un espai creatiu d’intercanvi entre diferents col·lectius. En aquesta ocasió, també es dona impuls a la difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

L’acte està coorganitzat per la companyia Sargantana,  Els Carlins i l’Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la xarxa URBACT Global Goals for Cities, finançada pel fons europeu FEDER.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen
  • imagen