Manresa commemora dissabte el Dia Internacional del Comerç Just amb diverses activitats

Aquest dissabte, 14 de maig, amb motiu del Dia Internacional del Comerç Just, l’Ajuntament de Manresa se suma a la campanya “Jo trio”, amb diverses activitats familiars a la Plana de l’Om per visibilitzar les diferents alternatives de consum. Enguany, l’Ajuntament ha impulsat la creació de la Taula del Comerç Just, que treballa amb l’objectiu de rebre el segell internacional Fair Trade Towns, que premia les ciutats més compromeses amb els patrons de consum sostenibles.

imagen

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Comerç Just, aquest dissabte, 14 de maig, l’Ajuntament de Manresa s’ha sumat a la campanya “Jo trio” de la Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques de Catalunya, que impulsa a tot el país activitats per visibilitzar les alternatives al comerç convencional, i que vehicula a través del web Jotrio.cat.

A Manresa, els actes es faran el mateix dissabte, a la Plana de l’Om, a partir de les 17.30h, amb espectacles familiars i xocolatada de comerç just. A les 17.30h, obrirà “La Botigueta”, un espai de teatre i titelles per a tota la família a càrrec de Tanaka Teatre. A les 18.30h, es llegirà el manifest per al comerç just i començarà la xocolatada. Hi haurà les animacions de les batukades de Xàldiga i Batrakes.

Per als joves i per al públic més adult, el Teatre Carlins acollirà l’obra col·lectiva “Forat, Pau, Llum”, del projecte MOU-TEatre, de l’Ajuntament de Manresa, la companyia Sargantana i els Carlins, a les 17.30h. Es tracta d’una creació teatral col·lectiva que reflexiona sobre els estils de consum. Ja es pot fer reserva d’entrades a través de la web dels Carlins. Hi haurà taquilla inversa i els fons recollits es destinaran a projectes de sensibilització sobre consum conscient.

Les activitats formen part del Pla d’Educació per a la Ciutadania Global que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Tot el projecte convida a reconèixer l’impacte que tenen les nostres decisions diàries com a consumidors i consumidores. La reivindicació del comerç just és una forma de construir unes relacions comercials i humanes basades en el respecte i la justícia.

Constitució de la Taula del Comerç Just

Enguany, l’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria de Nova Ciutadania i Cooperació, ha impulsat la creació a la ciutat de la Taula del Comerç Just, que té per objectiu treballar per promoure hàbits de consum conscient a la ciutat i aconseguir el segell internacional Fair Trade Towns, que premia les comunitats més compromeses en aquest sentit.

La taula està formada, d’una banda, pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació i altres àrees de l’Ajuntament (com Promoció Econòmica i el Servei d’Alcaldia-Presidència, que treballa pels Objectius de Desenvolupament Sostenible) i, de l’altra, pel grup Inspiració 2022 i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

Fair Trade Town és una campanya internacional que està activa en més de 30 països i que lluita per més justícia i sostenibilitat en el comerç internacional. El programa premia les ciutats pel seu compromís amb patrons de consum sostenibles i justos. La iniciativa de Manresa ha rebut el suport de la Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques de Catalunya. La campanya per aconseguir el reconeixement inclou accions a nivell de ciutat per promoure el comerç just i reforçar les activitats educatives als centres escolars.

Documents relacionats

  • imagen