El Museu de la Tècnica acull aquest dimecres un acte de reconeixement a l’enginyer manresà Josep Noguera

Va ser membre d’una nissaga familiar manresana vinculada al tèxtil, va viure a Manresa del 1907 al 1925, quan va fugir de la ciutat en plena dictadura de Primo de Rivera, Instal·lat a Manchester es va  convertir aviat en un referent internacional de la innovació de la indústria tèxtil.

imagen

Aquest pròxim dimecres, 18 de maig, a les 19 h, al Museu de la Tècnica de Manresa (Ctra. de Santpedor 55), se celebrarà un acte de reconeixement al prestigiós enginyer, emprenedor, inventor i promotor tèxtil manresà Josep Noguera i Farreras (València, 1903-Barcelona, 1990). Durant l’acte, l’historiador de Terrassa Manuel Márquez Berrocal parlarà de “Josep Noguera i Farreras i la renovació de la indústria tèxtil”.

 

L’acte forma part de la programació del Dia Internacional dels Museus a Manresa i està organitzat per l’Ajuntament de Manresa, l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Associació Memòria i Història de Manresa, el Centre d’Estudis del Bages, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya - Demarcació de la Catalunya Central, el Museu de la Tècnica de Manresa-Parc de la Séquia i UPC Manresa.

 

Josep Noguera i Farreras, membre d’una nissaga familiar manresana vinculada al tèxtil, va viure a Manresa del 1907 al 1925, quan va fugir de la ciutat en plena dictadura de Primo de Rivera en ser buscat per la policia. Instal·lat a Manchester seguint les directrius de l’industrial sabadellenc Ferran Casablancas, per a qui treballava, es convertiria aviat en un referent internacional de la innovació de la indústria tèxtil.

 

Josep Noguera va dedicar tota la seva vida a la investigació, experimentació, divulgació, invenció i a la creació de multitud de patents que van revolucionar el món tèxtil internacional. Al llarg de la seva vida va rebre nombrosos reconeixements, el darrer dels quals el de ser investit doctor “honoris causa” per la Universitat Politècnica de Catalunya el 1989.

 

Documents relacionats

  • imagen