L'Ajuntament de Manresa presenta les millores urbanístiques al tram central del Passeig del Riu

Després de l’enderroc de la Carpa del Riu, s’han ampliat les voreres, s’ha reordenat l’estacionament de vehicles i, al novembre, està prevista la plantació d’arbrat. Amb les actuacions, l’entorn del Parc del Cardener es renova i es fa més accessible per a la ciutadania.

imagen

El tram central del Passeig del Riu, entre la plaça Mil·lenari i el Pont de Sant Francesc, ja llueix una nova cara, molt renovada, amb recorreguts amples, còmodes i més agradables que s’obren al gaudi de la ciutadania. La millora d’aquest espai va arrencar ara fa catorze mesos —l’abril de 2021—  amb l’enderroc de l’antiga discoteca Carpa del Riu i han finalitzat aquest mes de maig amb els treballs d’urbanització del seu entorn.

L’actuació ha afectat una superfície de 3.153 m2 ha tingut un pressupost global de 462.000 euros amb un objectiu clar: millorar la connectivitat en aquest entorn del Parc del Cardener, tant pel que fa als usos de lleure urbà com en la connectivitat biològica del corredor fluvial, objectius recollits en el pacte de govern i al Pla d’Actuació Municipal (PAM).

Aquest matí l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili Prat, han fet una visita a l’entorn, que aquest cap de setmana acollirà la Festa del Riu.

Després de la finalització dels treballs d’enderroc de la Carpa del Riu i de l’endreça de l’espai que ocupava l’antiga discoteca, es van posar en marxa els  treballs que han permès  reconstruir els recorreguts de vianants malmesos per l’aparcament irregular de vehicles en la part més propera a la plaça Mil·lenari, que també eren insuficients per l’escassa amplada de la vorera en la zona del pont de Sant Francesc.

Els treballs han consistit en l’enderroc de la vorera vella  i la creació d’una nova vorera de 3,20 metres; i la definició dels estacionaments en bateria per a 40 vehicles. Un cop finalitzats els treballs, la vorera i els estacionaments tenen un ordre lògic, ja que abans els vehicles havien de travessar la vorera per poder-hi estacionar. També s’ha millorat el recorregut de vianants  més proper al parc amb un paviment granulat.

Restarà pendent la renovació semafòrica a tocar del pont de Sant Francesc, que està previst que s’executi a finals de mes, així com la col·locació de diverses papereres al llarg del Passeig. Pel que fa a la plantació d’arbres, es farà el novembre, per evitar els mesos de més calor. Se’n plantaran dues fileres. La més propera a la calçada es disposarà alineada amb l’aparcament en bateria. L’altra filera permetrà recuperar els arbres que es van malmetre per una fuita del col·lector de salmorres. La plantació d’arbres va acompanyada de la instal·lació d’una xarxa de reg.

Nova actuació per als vianants

El pressupost municipal d’enguany inclou una nova partida per continuar millorant aquesta zona, en aquest cas per fer un recorregut de passeig per a vianants en paral·lel al riu i per fer una nova plantació d’arbres. En aquests moments, s’està definint el projecte, que es podria executar a finals d’any o a principis del vinent.

Documents relacionats

  • imagen