Tot a punt per a les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, amb Jordi Cruz, Ada Parellada i el mestre de pintxos Josean Merino

L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte i diumenge, 11 i 12 de juny, al Museu de la Tècnica de Manresa. El visitant podrà descobrir, tastar i comprar els productes agroalimentaris més representatius del Bages i d’Euskadi, territori ignasià convidat d’enguany, i gaudir d’un programa d’activitats que contindrà tas­tos guiats i showcookings de cuina en directe i sortejos, amb una forta presència de xefs bagencs.

imagen

La 5a edició de les Jornades del Camí Ignasià arriben aquest cap de setmana al Museu de la Tècnica amb un cartell de luxe que compta amb el cuiner manresà Jordi Cruz —sis estrelles Michelin—, el mestre de pintxos Josean Merino, el mestre pastisser Ignazio Egaña —creador dels pastissos ‘Inazis’—, la cuinera Ada Parellada i reconeguts xefs del Bages, com Jordi Llobet, Àlex Portales, Xaro López i Jacint Soler. En ple 2022, les Jornades Gastronòmiques d’enguany potencien l’agermanament entre Euskadi —inici del Camí Ignasià— i Manresa, on Ignasi de Loiola va arribar ara fa just 500 anys.

 

Així, el visitant podrà gaudir d’un programa d’activitats que contindrà tas­tos guiats i showcookings en directe, oferts per tots els cuiners i cuineres convidats, i descobrir, tastar i comprar els productes agroalimentaris més representatius del Bages i d’Euskadi, amb un mercat amb una vintena productors bagencs i bascos, on es podran trobar formatges, embotits, hortalisses, olis, vins, sidres, dolços i molt més.

 

L’accés al mercat és gratuït. Pel que fa a les demostracions de cuina, també són gratuïtes, però es recomana reservar plaça, ja que l’aforament és limitat. Els tastos tenen un cost d’entre 3 i 6 euros, i es recomana també reservar plaça pel mateix motiu. Es pot fer a través de la web de Manresa 2022. Al mateix recinte, també es podrà fer efectiu el pagament per als tastos, sempre que quedin places. De la mateixa manera, només es podrà accedir a les demostracions de cuina sense reserva si hi ha seients lliures.

 

Entre les demostracions destacades hi ha la que oferirà Ada Parellada al voltant del receptari d’Ignasi Domènech, i la del manresà Jordi Cruz Mas, que farà una demostració de cuina en directe titulada ‘De Manresa al món’, lligada a la commemoració de Manresa 2022.

 

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià són una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa dins de les accions principals de Manresa 2022. Organitzades per la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pep Palau, Von Arend i Associats, les jornades compten amb la col·laboració del Govern Basc, Basque Tour, Euskadi Gastronomika, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i Parc de la Sèquia.

Documents relacionats

  • imagen