L’Ajuntament de Manresa i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus coneixen experiències d’economia circular a Itàlia

La regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, i el gerent del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, Ricard Jorba Garcia, coneixen exemples de bones pràctiques a Prato i Capannori, en el marc d’un programa europeu que promou l’intercanvi de coneixements entre ciutats per tal de fomentar més i millors polítiques ambientals.

imagen

Una delegació de l’Ajuntament de Manresa i del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus —encapçalada per la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, i el gerent del Consorci, Ricard Jorba Garcia— han viatjat aquesta setmana a Itàlia en el marc del programa ‘TAIEX-EIR Peer-to-Peer’ de la Comissió Europea, que fomenta l’intercanvi de coneixements entre ciutats amb l’objectiu de promoure més i millors polítiques ambientals.

 

Des d’avui i fins dimecres, la delegació bagenca farà una visita d’estudi a les ciutats italianes de Prato i Capannori per conèixer les seves experiències d’economia circular, indústria tèxtil i residu zero. Es tracta de dues ciutats de tradició tèxtil que compten amb exemples de bones pràctiques en aquesta temàtica.

 

L’Ajuntament de Manresa ha signat aquest 2022 la Declaració de les ciutats circulars europees, en la qual es compromet a treballar per un canvi de model que permeti assolir la neutralitat climàtica i controlar el consum de recursos dins dels límits del planeta. Una iniciativa que també està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marca l’Agenda 2030.

 

 

*Imatge: Rebuda de la delegació bagenca a Prato, per part del president del consell municipal, Gabriele Alberti, i de la tinent d'alcalde d'Innovació i Smart City, Benedetta Squittieri.

Documents relacionats

  • imagen