L'Ajuntament inicia els treballs de millora sol·licitats per l'Agrupació de Pescadors de Manresa

L’actuació, aprovada en el ple municipal, té l’objectiu de millorar l’accés a la llera del Cardener i amb la voluntat de fomentar els usos i activitats en aquest entorn.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat els treballs de millora de la llera del riu Cardener. L’actuació té l’objectiu de donar compliment a l’acord del ple munic ipal davant una petició de l’Agrupació de Pescadors de Manresa i atendre la voluntat consensuada dels grups polítics per continuar fomentant els usos i les activitats en aquest entorn.

En una primera fase es facilitarà l’accés a la llera del riu, en el seu costat oest, just al començament de la carretera de Sant Joan, passat el pont. Aquesta actuació inclou el desplaçament del tancament amb pilons que hi havia a la corba i l’habilitació d’un espai on es podrà estacionar al costat de la llera.

És previst mantenir la limitació de circulació al llarg de tota la llera del riu, deixant aquest espai exclusivament per a vianants i vehicles de serveis. L’accés al riu continuarà estan tancat amb pilons i només hi podran accedir els vehicles autoritzats arribant a un espai d’estacionament.

El cost de la primera fase dels treballs és de 3.350 euros (IVA inclòs).

A banda d’aquesta actuació, l’Ajuntament de Manresa i l’Agència Catalana de l’Aigua han engegat altres treballs de manteniment, d’eliminació de canyes, condicionament de talussos i plantació de plantes autòctones amb l’objectiu de completar els treballs de millorar a la llera del riu Cardener al seu pas per Manresa i a millorar l’accessibilitat d’aquests espais per facilitar la pràctica esportiva de la pesca.

Documents relacionats

  • imagen