Demà s’estrena a la Casa Lluvià «5 elements», una exposició fotogràfica d’interns de Lledoners

Es tracta d’una mostra que recull els treballs fets pels presos al taller de fotografia que imparteix l’artista Maria Vernet. L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juliol.

imagen

La sala d’exposicions de la Casa Lluvià acull a partir de demà una mostra dels treballs fets per presos del Centre Penitenciari Lledoners” al taller de fotografia que imparteix l’artista Maria Vernet 1M.  L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juliol, de dimecres a dissabte de 17.30 a 20.30 h.

Aquest any, els alumnes d’aquest taller han treballat conjuntament en una sèrie fotogràfica titulada “5 elements”. Els quatre o cinc elements, normalment l’aigua, la terra, el foc i l’aire, als quals han afegit la quintaessencia o l’èter. Per a moltes doctrines antigues, els cinc elements són components bàsics de la matèria i expliquen el comportament de la natura. Constitueixen i organitzen l’energia bàsica que funciona directament en nosaltres i en el món.

La mostra manifesta l’expressió a través d’una sèrie de retrats amb els cinc elements. El retrat s’aproxima així a la natura i l’utilitza com a matèria per expressar-se. És una forma fonamental d’interactuar amb el medi ambient, portant la natura elemental a l’expressió corporal. El paisatge subjectiu és part essencial de les obres. Diàlegs d’un context hostil amb una natura matèrica i contrastant mostren una experiència artística personal que prova de recuperar valors ancestrals, comunicant idees, pensaments i sensacions personals.

La fotografia és una de les activitats artístiques opcionals que ofereixen tots els centres penitenciaris de Catalunya als seus interns. El fet de poder mostrar l’obra creada en un taller d’un d’aquests centres motiva uns al·licients en què el temps invertit, l’aprenentatge adquirit, la sensibilitat projectada i la responsabilitat de la productivitat adquireixen un espai gratificant i cultural tant en la vida interna a presó, com en l’externa.

Documents relacionats

  • imagen