El CEDEM organitza una jornada per debatre el present i el futur del tèxtil al Bages

Se celebrarà el 15 de juliol, de 9.30 a 12 h, al Palau Firal de Manresa. La jornada té l’objectiu de crear un espai d’intercanvi que permetrà reflexionar sobre l’actualitat i les oportunitats de futur del sector del tèxtil a la comarca.

 

imagen

El Palau Firal de Manresa acollirà el pròxim divendres, 15 de juliol, de 9.30 h a 12.00 h, la jornada “El sector tèxtil al Bages: Present i reptes de futur”, una iniciativa del Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona.

La trobada té la finalitat de reflexionar i debatre sobre l’actualitat i les oportunitats que emergeixen per al sector tèxtil a la comarca i crear un espai d’intercanvi amb la participació d’empreses representants del sector on es parlarà, entre altres temes, de la circularitat del residu tèxtil i l’entrada en vigor de les noves normatives europees que estan suposant un procés d’adaptació per algunes empreses tèxtils.

Durant la jornada es presentarà la nova plataforma Cooperatèxtil, una xarxa dinàmica per atendre i donar resposta a demandes de producció i consultes professionals de la indústria tèxtil.

La trobada arrencarà a dos quarts de 10 del matí amb la benvinguda a càrrec de la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas. A continuació, hi haurà la primera ponència titulada “El reciclatge de residus tèxtils. Un repte per a l’economia circular”, que anirà  a càrrec Ricard Jorba, responsable del Consorci del Bages per a la gestió de residus.

Seguidament, Emma Feriche, cap de projectes estratègics de dinamització i competitivitat del Tecnocampus Mataró-Maresme, donarà a conèixer la plataforma Cooperatèxtil.

A dos quarts d’11 es farà la ponència “Diagnosi de la situació del sector tèxtil i de la confecció del Bages”, que serà impartida per David Garcia Uslé, director general de FITEX. En acabar, Tindrà lloc una taula rodona titulada “Del tèxtil del present als reptes del futur”, amb la participació de Marcos Guasch, CEO de l’empresa Texia Finishing, SA; Albert Talarn, Export Manager de Bieses y Elementos Textiles SA; Ramón Vendrell, CEO de Cotton High Tech; i Montse Figueras, gerent de l’empresa Salvador Figueras, SA.

La jornada finalitzarà amb el parlament de clausura a càrrec de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats de l’Ajuntament de Manresa, Núria Masgrau Fontanet.

Per a més informació i inscripcions per participar-hi consultar aquest enllaç

Documents relacionats

  • imagen