El teatre Kursaal estrena temporada amb reformes per millorar l’eficiència energètica i posar al dia el material tècnic

Durant aquest estiu s’han portat a terme diverses actuacions a l’equipament, sobretot al vestíbul, les més importants des que es va reinaugurar el teatre ara fa 15 anys. Entre els objectius principals de les intervencions hi ha la millora de l’eficiència energètica i la posada al dia del material tècnic. La inversió global ha estat de 167.000 euros, que han estat aportats per l’Ajuntament de Manresa (55.000 euros), els fons Next Generation (92.000 euros) i per Manresana d’Equipaments Escènics (20.000 euros).

imagen

El teatre Kursaal ha aprofitat l’estiu per realitzar les reformes més importants des de la seva reobertura, ara fa 15 anys. Amb una inversió global de 167.000 euros, les actuacions s’han executat al vestíbul, a la sala gran i a l’escenari, amb l’objectiu de modernitzar l’equipament pel que fa a material tècnic i de donar compliment a les mesures d’eficiència energètica a tot l’edifici. Des de la seva reinauguració, els espais del Kursaal han tingut un ús intensiu, amb el pas de més d’un milió de persones.

 

Aquest migdia, s’ha fet la presentació de les millores el teatre, amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; el gerent de Manresana d’Equipaments Escènics, Jordi Basomba Gonzalvo; el cap tècnic del Kursaal, Pere Montoro Cabra; i el coordinador del Galliner, Joan Morros Torné.

 

Les obres més visibles s’han realitzat al vestíbul, on s’han canviat els conductes de climatització i s’han col·locat dos grans cortinatges a l’accés per les escales (tant a la dreta com a l’esquerra) per millorar el sistema de climatització i l’eficiència energètica. També s’han canviat els llums a led, una intervenció que també s’ha començat a fer en altres espais del teatre amb l’objectiu que tota la lluminària segui led a finals de 2023. Al sostre del vestíbul, s’hi han col·locat plaques insonoritzants per tal de millorar l’acústica i s’hi han instal·lat barres i focus d’escena per potenciar l’ambientació teatral a l’espai. També s’han millorat els punts de treball del personal d’atenció al client i s’ha renovat la pintura. Finalment, s’han col·locat tres pantalles per acompanyar la comunicació general i de la programació de teatre. Aquestes intervencions al vestíbul han estat finançades per l’Ajuntament de Manresa, amb una aportació de 55.000 euros.

 

Pel que fa a la sala gran, s’ha portat a terme la digitalització del so, en què tot el cablejat ha passat a ser digital, i s’ha comprat també una nova taula de so digital, intervencions que milloraran notablement la qualitat del so en la que és la sala principal. També s’ha canviat tot el llum de sala a tecnologia led. El finançament d’aquestes millores ha anat a càrrec dels fons Next Generation, amb 92.000 euros.

 

A banda, s’han realitzat altres actuacions que han estat finançades amb fons propis de Manresana d’Equipaments Escènics, amb un total de 20.000 euros, com ara el canvi de totes les molles de tancament i seguretat de la portes d’accés a sala gran i petita, així com el canvi de les aixetes de tots els lavabos, el poliment i envernissament de la fusteria exterior de l’edifici o la restauració de la porta de ferro de l’entrada al pati. Al fons de platea de la sala gran s’ha millorat l’espai de treball tècnic, i al fons de l’escenari s’ha obert una porta petita a la porta gran de càrrega i descàrrega per tal de permetre el pas de persones sense la necessitat d’obrir la porta gran, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica a l’escenari.

 

Aquest estiu també s’ha comprat una taula de so i elements accessoris per l’espai Plana de l’Om, que des del 2015 també està gestionat per Manresana d’Equipaments Escènics.

 

 

Plaques solars el 2023

 

Les inversions al teatre Kursaal han començat aquest 2022, i continuaran el 2023 amb la instal·lació de plaques solars a la teulada de l’equipament.

Documents relacionats

  • imagen