El Departament d’Interior i l’Ajuntament de Manresa presenten la nova comissaria de proximitat, que s’ubicarà al Passeig de la República

L’objectiu de la nova oficina és millorar l’atenció policial a la ciutadania i apropar els serveis al centre de la ciutat, per tal de poder donar una resposta més efectiva a les problemàtiques de seguretat, civisme i convivència que es puguin donar. En la visita que ha fet aquest dimarts a Manresa, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, també ha anunciat l’increment d’efectius de Mossos d’Esquadra a la ciutat.

imagen

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena Garcia, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, han presentat aquest dimarts la nova comissaria de proximitat —compartida entre Mossos d’Esquadra i Policia Local— que s’ubicarà al Passeig de la República, en ple Centre Històric. L’objectiu de la nova oficina és millorar l’atenció policial a la ciutadania i apropar els serveis al centre de la ciutat, per tal de poder donar una resposta més efectiva a les problemàtiques de seguretat, civisme i convivència que es puguin donar. En la presentació, també hi ha pres part el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer Sastre, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet Piqué.

 

La nova comissaria estarà ubicada al Passeig de la República 9-11, en un local de 292 metres quadrats de superfície útil. Segons ha anunciat el conseller, és previst que pugui entrar en servei a principis de 2023. La voluntat del departament és la d’obrir-ne un total de 10 a Catalunya, la primera de les quals és la de Manresa.

 

La finalitat principal de la nova instal·lació policial és poder atendre més i millor a la ciutadania, recollir denúncies i ser el punt de referència de les patrulles a peu pel centre de la ciutat. La comissaria serà compartida entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Manresa, amb l’objectiu de poder donar una resposta unitària i única, optimitzant recursos i estalviant desplaçaments a la ciutadania, respectant en tot moment les competències de cada cos. A la nova comissaria, hi haurà un total de 30 agents dels dos cossos destinats.

 

En aquest sentit, tant el conseller Elena com l’alcalde Aloy han destacat que es tracta d’un pas més d’entesa i col·laboració entre els dos cossos, que sempre ha tingut resultats eficients, com ja s’ha demostrat en actuacions que s’han posat en marxa de manera conjunta, com l’operatiu Tremall o les patrulles mixtes, que han fet més de 1.200 visites a establiments i que han estat “molt ben valorades per part dels comerços i també de la ciutadania, que noten la presència policial més a prop”, ha afirmat l’alcalde, que també ha agraït el compromís del departament en els darrers mesos.

 

 

Més efectius de Mossos d’Esquadra a Manresa

 

Durant la seva visita a Manresa, el conseller Elena també ha anunciat l’increment d’efectius de Mossos d’Esquadra a la ciutat. Segons ha anunciat, enguany s’incorporaran 54 agents a la Catalunya Central, 18 dels quals estaran destinats al Bages. Es tracta del segon increment de policies en els darrers deu mesos. El passat octubre, el cos de Mossos d’Esquadra ja va incorporar 77 nous agents, 15 dels quals es van destinar a la ciutat de Manresa (recupereu la informació en aquest enllaç). A banda, tal com ja es va explicar, en aquests mesos també s’han incorporat a la Policia Local de Manresa 9 agents més, que han permès rejovenir el cos i reforçar la presència policial a peu de carrer (recupereu la informació en aquest enllaç).

 

 

Compliment de les mesures de seguretat anunciades

 

La nova oficina de proximitat i l’increment d’agents dels dos cossos policials formen part de les mesures que l’Ajuntament de Manresa i el Departament d’Interior van posar en marxa la passada tardor per fer front a diverses problemàtiques de seguretat, civisme i convivència que s’estaven donant a la ciutat, entre les quals també destaquen les patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra —que també han reforçat la presència al carrer—, la instal·lació de càmeres de videovigilància o la posada en marxa de l’operatiu Tremall, que amb la participació conjunta de Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional ja ha permès detenir persones multireincidents que actuaven a la ciutat.

 

Dins d’aquest paquet de mesures, també destaca la creació de la Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència, integrada per la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, la Unió de Botiguers de Manresa, la Cambra de Comerç, PIMEC, el Col·legi d’Advocats, tots els grups municipals i representants dels cossos de seguretat. Es tracta d’una eina que permet compartir informació i punts de vista amb tots els sectors afectats. Des de la seva creació, s’ha reunit quatre vegades, la darrera el passat juliol, constatant un descens de la xifra de robatoris amb violència i intimidació.

 

A banda de les mesures estrictament de seguretat, s’han reforçat les polítiques socials per tal d’actuar des d’un àmbit preventiu. Un dels exemples és el servei municipal de medicació, l’Enllaç, que intervé per millorar i afavorir la convivència ciutadana. També destaquen els programes que es duen a terme a través de l’Equip d’Intervenció Comunitària de l’Espai Jove, que atén sobretot joves migrats amb xarxa dèbil o sense xarxa de suport al territori, amb els quals es fa un treball de promoció de la convivència i de detecció de diferents problemàtiques que puguin estar vivint, com les situacions d’infrahabitatge o de sensellarisme.

Documents relacionats

  • imagen