El Ple del mes d’octubre aprova les ordenances fiscals per al 2015

El Ple Municipal ha aprovat també el nou sistema de tarificació social i la posada en marxa un sistema d’ajudes socials específiques adreçades a minorar els efectes de la pobresa energètica a Manresa

El Ple Municipal ha aprovat les ordenances fiscals per al 2015, unes ordenances que mantenen els nivells de l’any passat. El dictamen ha estat aprovat amb 18 vots afirmatius (11 CiU, 4 PSC, 3 ERC), 4 abstencions (2 PP i 2 CUP) i 2 vots negatius PxC).

Així mateix, s’ha aprovat el del document del nou sistema de tarifació social a aplicar en tributs i preus públics o privats, que té per objectiu ajudar els col·lectius més necessitats a l’hora de fer front als impostos municipals. El Ple l’ha aprovat per 22 vots afirmatius (11 CiU, 4 PSC, 3 ERC, 2 PP i 2 PxC) i 2 abstencions (CUP).

Un altre proposició destacada aprovada en el Ple ha estat una esmena de CiU a una proposició del grup municipal dela CUPsobre la pobresa energètica i que, fent ús del reglament de participació ciutadana, ha estat defensada davant del Ple per Adoración Navarro, representant de l’Aliança Contrala PobresaEnergètica.

El Ple ha aprovat per unanimitat l’acord per posar en marxa un sistema d’ajudes socials específiques adreçades a minorar els efectes de la pobresa energètica a Manresa i poder garantir la cobertura de subministraments bàsics a les famílies amb ingressos inferiors a la renda per càpita inclosa en la tarifació social,  basada en el salari mínim interprofessional.

L’acord també preveu l’estudi, proposta i posterior posada en marxa de bonificacions socials sobre el preu de l’aigua, alhora que un protocol d’atenció social a les famílies sense recursos, per tal de garantir que ningú amb dificultats econòmiques a la ciutat es quedi sense aquest subministrament bàsic.

Així mateix s’acorda l’impuls d’acords amb els companyies subministradores de gas i electricitat perquè en cas d’impagament per manca de recursos econòmics no procedeixin a la interrupció del servei sense haver informat prèviament als serveis socials.

Finalment, s’ha acordat crearla Taulasobre Pobresa energètica com espai de diagnosi, anàlisi, debat i recerca d’alternatives i propostes, amb la participació dels grups municipals, els agents econòmics i socials i els empreses distribuïdores de serveis.

Per consultar l'acta del Ple del dia 16 d'octubre de 2014 cliqueu aquí