L’estratègia de desenvolupament econòmic i foment de l’ocupació de qualitat al Bages fixa els sis eixos de treball fins a final d’any

El plenari del grup de treball per a l’Estratègia de Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació a Manresa (2022-2026) continua la feina feta aquest estiu a través dels grups de debat al territori. A la tardor s’estudiaran accions per promoure el foment de l’economia industrial, la millora de la situació sociolaboral de la comarca, la modernització del sector agrari i forestal i l’impuls a la innovació i a la ciència, entre d’altres.


imagen

El treball per a l’Estratègia de Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació a Manresa (2022-2026) que colideren el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) continua aquest mes de setembre amb la trobada del plenari del grup de treball. En el marc d’aquesta darrera trobada, s’han fixat els sis eixos de treball a partir de les aportacions fetes pels grups de debat que es van programar arreu del territori.

 

Les sessions de participació han comptat amb l’assistència d’una setantena de persones als debats i han inclòs una vintena d’entrevistes fetes a alcaldes i alcaldesses, professionals, empresàries i empresaris, representants sindicals i altres agents econòmics i socials del territori. A partir d’aquesta feina feta s’han establert sis àmbits prioritaris recollits al plenari que tenen relació amb el desenvolupament i la competitivitat empresarial, la professionalització, l’ocupació i el talent, el món rural, la innovació i la recerca, l’emprenedoria i la governança entre els agents que han de tirar endavant l’estratègia.

 

La diagnosi estratègica té en compte que el territori comparteix una mateixa visió de les accions per generar ocupació de qualitat des de l’àmbit públic i privat, disposa de centres formatius especialitzats, té experiència en l’impuls d’iniciatives privades d’inserció laboral i té un teixit productiu competitiu i capaç de generar ocupació en sectors estratègics com el metal·lúrgic, l’alimentació, el químic o el sociosanitari. La col·laboració publicoprivada és un dels elements clau i en aquest sentit destaca la voluntat dels ajuntaments de continuar endreçant els polígons d’activitat econòmica per captar noves indústries i disposar de més sòl industrial.

 

Proper pas

Un cop delimitats aquests sis eixos de treball, durant els mesos d’octubre i novembre s’actuarà per fixar les accions concretes a partir del consens i la implicació dels 30 ajuntaments de la comarca del Bages i una àmplia representació dels agents socials i econòmics del territori. 

 

Pàgina web

El projecte compta amb una pàgina web pròpia en què es recull tota la informació del procés participatiu (www.estrategiabages.cat), s’actualitza amb les darreres novetats i és un espai per rebre aportacions i propostes.

 

Participació

El pla estratègic compta amb implicació dels 30 ajuntaments del territori, la participació de les organitzacions sindicals i empresarials Comissions Obreres (CCOO), Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, PIMEC Catalunya Central, Unió General de Treballadors (UGT) i Unió de Pagesos i els agents socioeconòmics del territori (Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, la Cambra de Comerç de Manresa, el Centre de Formació Pràctica – Fundació Lacetània, la DO Pla de Bages, l’EPSEM -UPC, Eurecat Manresa i la Umanresa).

Documents relacionats

  • imagen