L’Ajuntament de Manresa reconeix Iglesias Moda com a comerç centenari de la ciutat

L'objectiu de la iniciativa és posar en valor el comerç local de Manresa i la seva singularitat, així com l’emprenedoria, l’esforç i el servei de qualitat i proximitat que ofereixen. Es el quart comerç que es reconeix després que el novembre de l’any passat es distingís l’Herboristeria Sant Miquel, Joieria Tous i Casa Sabaté.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha reconegut aquest dijous al migdia Iglesias Moda com a comerç centenari de la ciutat, una distinció que té l’objectiu de posar en valor el comerç local de Manresa i la seva singularitat, així com l’emprenedoria, l’esforç i el servei de qualitat i proximitat que ofereixen. Es tracta del quart comerç que es reconeix després que el novembre de l’any passat es distingís l’Herboristeria Sant Miquel (1919), la Joieria Tous (1920) i Casa Sabaté (1921).

L’acte ha tingut lloc a la Sala de Columnes, amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, que han rebut Valentí Cardona Iglesias, actual propietari i nét del fundador Valentí Iglesias Guiteras, i li han entregat una rèplica de l’Àliga de Manresa per commemorar el centenari. Han assistit també a l’acte una dotzena de treballadors.

Magatzems Iglesias, nom original del negoci, va obrir portes a Manresa el 1922 al carrer Urgell 26. El 1926 es va ampliar el negoci, que es va establir a la plaça Clavé, on encara obre portes cada dia.

Els magatzems van ser fundats per Valentí Iglesias Guiteras, avi de l’actual propietari, que fins aleshores venia teixits per la comarca. Estava casat amb Dolors Soler Soler. Va ser un gendre seu, Marià Cardona Noguera, casat amb Conxita Iglesias Soler i conegut encarregat de la merceria Cal Morell, qui va agafar-ne el relleu als anys 60, ampliant la gamma de productes cap a la confecció, la camiseria, el punt i sobretot cap a les peces d’abric, especialitat que encara perdura.

Actualment la botiga és dirigida per Valentí Cardona Iglesias, sota el nom d’Iglesias Moda_DStil (DStil és un grup de compra, que presideix Cardona, que consta de 8 botigues establertes a tot el país, agrupades amb l’objectiu de competir millor).

Continuen pujant cada dia la persiana a la plaça Clavé i, en paral·lel, s’han adaptat als nous temps creant un e-commerce i un multibrand Store (multi marca de moda de gamma mitja) que arriba a tota la península. També mantenen una gran activitat a les xarxes socials.

Documents relacionats

  • imagen