L’Ajuntament engega la tanda d’actuacions de millora de voreres incloses en el Pla de l’Espai Públic 2022

Un cop enllestides les millores a les calçades, l’Ajuntament ha posat en marxa els treballs de millorar de  voreres, espais de vianants i guals. Es total s’arreglaran 3.622 mde superfície, amb una inversió de 450.000 euros.  La primera actuació de millora de voreres ha arrencat al  carrer Font dels Panyos.

 

imagen

Després de finalitzar totes les actuacions a les calçades incloses  en el Pla de Millora de l’Espai Públic, l’Ajuntament de Manresa ha engegat els treballs específics per millorar voreres, espais de vianants i guals previstes per enguany. En total, es faran actuacions  a 27 punts de la ciutat, amb una inversió de 449.868,65 euros per millorar un total 3.622,66 mde superfície. 

Durant els darrers dies ja han començat treballs de millora de guals de vianants i aquesta setmana arrenquen les actuacions a les voreres. Una de les obres  més importants contemplades ha arrencat al carrer Font dels Panyos, al barri de Valladura, punt que ha rebut la visita del regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat. Ha estat acompanyat per Josefina Portell i Faustí Figuls, en representació de l’Associació de Veïns de Valldaura.

Els treballs als Panyos estan destinades a resoldre la millora del paviment, amb peces aixecades per l’acció de les arrels dels arbres. La proposta contempla la tala dels arbres que més han malmès el paviment per uns elements d’una espècie menys agressiva, aixecar el paviment i tornar-lo a col·locar amb una planimetria contínua. També es preveu la nova plantació dels arbres morts de l’espai amb la  nova espècie  i la construcció de la xarxa de reg.

A banda dels treballs als Panyos, el Pla de Millora de l’Espai Públic 2022 preveu treballs  a les voreres dels següents punts: Alvar Aalto, Bellavista, Bernat Oller, Cal Gravat, Font del gat, Font dels Capellans, Martí Julià, Pont de Vilomara, Sant Joan d’en Coll, Valentí Almirall i Bases de Manresa.  Els treballs de millora de guals per a vianants –algunes de les quals ja estan en marxa- s’estan fent  als carrers Alcalde Armengou, Berga, Concòrdia, Creu Guixera, Ferrer Vidal, Granollers Providència, Rubió i Ors, Sabadell 1, Sabadell 2, Sant Blai, Sant Joan d’en Coll, Sant Josep, Santpedor i Viladordis.


Una inversió de més d’un milió d’euros

El mes de juliol passat, Manresa va posar en marxa, per sisè any consecutiu, el Pla de Millora de l’Espai Públic 2022, amb una inversió global que supera el milió d’euros. A banda dels 450.000 euros per a la millora de voreres i espais de vianants que s’inicien ara,  el Pla ha destinat 350.000 euros a millorar la calçada a punts de 14 carrers, i preveu 150.000 euros per a parcs infantils i 133.000 euros per arranjar camins rurals. La inversió total suma 1.083.000 euros. En la priorització de les actuacions hi han participat les entitats veïnals de la ciutat.

 

Documents relacionats

  • imagen