Prop de 150 tiradors de set països competiran al Torneig Internacional d’Esgrima de Manresa

  • La competició se celebrarà aquest diumenge, 23 d'octubre, de 9 h a 15 h, a les instal·lacions del Vell Congost.
imagen

Manresa acollirà aquest diumenge a les instal·lacions del Complex Esportiu del Vell Congost, una de les més prestigioses competicions del calendari estatal de l’esport de l’esgrima, l’Open Internacional – Manresa 2022, prova de sabre sènior en les categories masculina i femenina.

Els detalls de la prova han estat presentats avui, al Vell Congost, per Antoni Massegú Calveras, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa;  Dani Bello Gómez, en representació del Club Esgrima SH Manresa; i Miquel Ojeda Ciurana, president de la Federació Catalana d’Esgrima.
 

La competició, en la modalitat sabre masculí i femení absolut, forma part del calendari espanyol i circuit europeu d’esgrima i,  per tant,  comptarà amb participació internacional. Es preveu la participació de prop de 150 esportistes procedents de set països: Argentina, Austràlia, Txèquia, Itàlia, Eslovènia, Hongria i Espanya.
 

Entre la delegació de l’estat espanyol, hi participaran 38 tiradors catalans (26 en la categoria masculina i 12 en la femenina). L’esgrima manresana, representada pel Club d’Esgrima Sabre Hongarès Manresa, competirà amb 5 esportistes (3 en la categoria masculina i 2 en la femenina).
 

La competició masculina començarà a les 9 del matí, i la femenina a partir de les 11.30 h. La prova està organitzada per la Federació Catalana d’Esgrima, el Club d’Esgrima Sabre Hongarès Manresa i la Federació Espanyola d’Esgrima, amb la col·laboració de ´l’Ajuntament de Manresa, el Consell Català de l’Esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la European Fencing Confederation.

Club Esgrima Sabre Hongarès

L’any 2017 va néixer a Manresa la primera escola del Bages d’esgrima, de la mà del Club Esgrima Sabre Hongarès, dirigida per Daniel Bello, practicant, àrbitre i instructor i amb més de 25 anys d´experiència d´aquesta modalitat esportiva olímpica. En aquests moments compta amb uns 25 esportistes i federats que practiquen l´esgrima al gimnàs de l´escola manresana Bages.

Documents relacionats

  • imagen