La regidora Mariona Homs Alsina és nomenada directora general de Serveis Socials de la Generalitat i mantindrà les responsabilitats a l'Ajuntament

El nomenament ha estat aprovat avui pel Consell Executiu del Govern català. Homs, que és regidora d’Acció i Inclusió Social des de l’any 2019, mantindrà les responsabilitats a l’Ajuntament de Manresa.

imagen

El Consell Executiu del Govern de la Generalitat, reunit aquest matí, ha aprovat nomenar directora general de Serveis Socials Mariona Homs Alsina (Súria, 1977), actualment regidora d’Acció i Inclusió Social de l’Ajuntament de Manresa. El nomenament s’ha fet públic aquest migdia un cop finalitzada la reunió del Govern.

La direcció general de Serveis Socials està integrada dins del Departament de Drets Socials de la Generalitat, liderat pel conseller Carles Campuzano i Canadès, i té, entre d’altres funcions, promoure l'estudi i disseny d'eines de planificació estratègica, programació i avaluació del sistema de serveis socials, i impulsar les polítiques necessàries d’inclusió i inserció social, entre d’altres.

Mariona Homs compaginarà la nova responsabilitat a la Generalitat amb les funcions que té encomanades a l’Ajuntament de Manresa, i deixarà de percebre la retribució que tenia assignada al consistori. És regidora d’Acció i Inclusió Social des de l’inici de l’actual mandat, el juny de 2019, i també és vicepresidenta de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones i vuitena tinent d’alcalde.

D’aquesta manera, mantindrà les mateixes responsabilitats al capdavant de la regidoria, que compta amb un equip tècnic amb molta experiència que darrerament s’ha reforçat. A pocs mesos de finalitzar el mandat, les polítiques socials que es van dibuixar el 2019 estan totes en marxa o bé molt ben encarrilades i s’ha acordat amb el departament que la regidora compatibilitzarà totes dues responsabilitats. Sí que es redistribuirà de manera interna la representació que Homs tenia en diferents òrgans supramunicipals.

Trajectòria formativa i professional

Mariona Homs Alsina és llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), compta amb un postgrau de Lideratge Institucional i Gestió Pública per la Universitat de Manresa (UManresa) i actualment està cursant el postgrau de Direcció de Recursos Humans i gestió de persones a les organitzacions per la mateixa universitat.
 

Ha coordinat diferents projectes d’innovació i d’atenció en diferents consells comarcals i ajuntaments i a la Diputació de Girona, en temàtiques relacionades amb la gent gran, els serveis socials, la formació i la intervenció socioeducativa.

Entre 2018 i 2019, ha estat responsable d’innovació i projectes estratègics a SUMAR Serveis Públics d’Acció Social, on també ha estat cap de servei de Violència Masclista, intervenció educativa i intervenció comunitària. Anteriorment, entre 2013 i 2017, va ser cap de l’Àrea de Formació de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), i entre 2010 i 2013 va ser responsable de projectes i adjunta a direcció de l’entitat Dones amb Empenta. En la seva trajectòria professional ha treballat en residències i entitats relacionades amb el sector social, i ha exercit com a freelance fent formació contínua, cursos ocupacionals i consultoria i assessoria en empreses.

En l’àmbit acadèmic, ha estat docent en centres com la UAB, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Ramon Llull (URL) i la Universidad Complutense de Madrid (UCM).

Documents relacionats

  • imagen