L’ACA finalitza treballs de manteniment de lleres al terme de Manresa

Els treballs s’han fet a la zona del torrent de Mas d’en Pla en la seva desembocadura cap al Cardener, i a la riera de Rajadell, tant a l'altura de Can Poc Oli com a la zona del Xup. Totes les actuacions tenen com a objectiu impedir que la vegetació s'acumuli dins de la llera i pugui provocar obturacions en infraestructures com els ponts, posant en risc la seva estabilitat.

 

imagen

L’Agència Catalan de l’Aigua (ACA) ha finalitzat una actuació de manteniment i conservació de lleres a diversos trams de zones no urbanes del terme municipal de Manresa.  Les actuacions s’han fet en tres punts: A la zona del torrent de Mas d’en Pla en la seva desembocadura cap al Cardener, i a la riera de Rajadell, tant a l'alçada de Can Poc Oli com a la zona del Xup.

Les actuacions han consistit en l’eliminació de  canyes de tota la part baixa del torrent de Mas d’en Pla, per evitar que els trossos de canya seca provoquessin obturacions del torrent. També han reperfilat tot el torrent per reduir-ne la inundabilitat i tallat alguns arbres que amenaçaven de caure. En el cas de Can Poc Oli i el Xup, s’han eliminat arbres morts del costat de la llera, que tinguin perill de caure sobre el curs del riu o sobre el camí. 


Aquests treballs han estat realitzats directament per l'ACA dins del pla de Manteniment i conservació de lleres públiques en zones no urbanes. L’Agència Catalana de l’Aigua s’encarrega de portar a terme actuacions de manteniment i conservació a les lleres dels cursos fluvials amb l’objectiu de recuperar la funcionalitat hidràulica quan aquesta ha estat pertorbada per motius naturals, com poden ser a conseqüència dels temporals de vent o pluja. Aquestes actuacions s’orienten a afavorir la circulació de l’aigua i evitar o reduir les inundacions quan s’esdevenen episodis de crescudes ordinàries.

L’actuació va en la línia que estableix el Pla Estratègic del Cardener, un document de planificació a llarg termini que fixa els objectius necessaris per a la millora del riu i unes línies estratègiques a seguir per aconseguir-los. Té com a objectiu conservar i millorar la biodiversitat i la connectivitat ecològica del riu Cardener, millorar l´ús públic de la llera, i donar a conèixer els valors naturals i patrimonials del riu. Centra les seves actuacions entre el pont petit de Sant Joan de Vilatorrada i la zona de can Poc Oli, bàsicament en el marge esquerre, que és el més proper a la ciutat i el més accessible.

FOTOGRAFIA: Neteja realitzada a la zona del torrent de Mas d’en Pla

Documents relacionats

  • imagen