L’Ajuntament de Manresa impulsa dos nous serveis gratuïts de canguratge al Lab 0_6 d’UManresa i a la Ludoteca Ludugurus

Es tracta de dues accions incloses en el projecte ‘Temps x Viure’, que la Regidoria de Feminismes i LGTBI impulsa amb l’objectiu de promoure i afavorir la conciliació familiar, laboral i personal.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa aquest mes de novembre dos nous serveis gratuïts de canguratge al Lab 0_6 d’UManresa i a la Ludoteca Ludugurus. Es tracta de dues accions que s’inclouen en el projecte ‘Temps x Viure’, que la Regidoria de Feminismes i LGTBI està tirant endavant amb l’objectiu de promoure i afavorir la conciliació familiar, laboral i personal, i de contribuir a la democratització i a la coresponsabilitat pública de les cures, així com al seu reconeixement com a dret universal. La voluntat és alliberar temps a les famílies i proporcionar un espai personal de respir a les persones encarregades de les cures d’infants, especialment a les dones, a qui majoritàriament s’ha atribuït el treball de les cures.

La iniciativa —que es durà a terme a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig— compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Programa ‘Temps per Cures’, finançat pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat. En els propers dies, es presentaran la resta d’accions que formen part del projecte.

L’accés al servei de canguratge està adreçat a les persones empadronades a Manresa, amb prioritat per a les situacions familiars més desfavorables. Està pensat per a famílies responsables d’infants i adolescents d’1 a 14 anys, amb un ús limitat de 4 hores setmanals o de 16 hores mensuals per infant.

Servei de Canguratge al Nucli Antic, ubicat a la Ludoteca Ludugurus (carrer de la Mel, 5). Oferirà el servei de canguratge de dilluns a divendres de 07.30 a 15 h per a infants d’1 a 3 anys en períodes lectius (1 a 12 anys en períodes no lectius) i de 17 a 19.45 h per a infants i adolescents de 5 a 14 anys. Es podrà sol·licitar prèvia reserva, a través de WhatsApp al número de telèfon 663 26 35 59.  

Servei de Canguratge a la Zona Nord, ubicat a l’espai Lab 0_6 d’UManresa (Avinguda Universitària, 10). Oferirà el servei de canguratge de dilluns a divendres, de 16.30 a 20.30 h, per a infants de 3 a 8 anys (*fins a 10 anys en cas de germans/es). Es podrà sol·licitar prèvia reserva, a través del correu electrònic labtarda@umanresa.cat. Les reserves sol·licitades a última hora (fins a 30 minuts abans) s’atendran a través del número de contacte 93 875 96 04.

Els serveis es poden reservar amb dues setmanes d’antelació i fins a 24 hores abans que comenci el servei. Hi haurà places reservades per a casos d’emergència familiar, que es podran sol·licitar fins a 30 minuts abans del començament de l’activitat per via telefònica.

El servei a la zona nord iniciarà la seva activitat el dijous 10 de novembre i el servei a la zona del Nucli Antic el dia 15 de novembre.

 

FOTOGRAFIA: Infants al LAB de la UManresa. Foto de la UManresa

Documents relacionats

  • imagen