El Centre d'Iniciatives per l'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa selecciona 30 joves per participar en el programa del Servei d'Ocupació de Catalunya Joves per l'Ocupació

L'Ajuntament de Manresa, des del Centre d'Iniciatives per l'Ocupació, ha seleccionat a 30 joves per participar en el programa Joves per l'Ocupació.

Es tracta d'un programa innovador de formació en alternança amb experiència pràctica en empreses, destinat a persones joves d’entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys, en el cas de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, mitjançant la combinació d’actuacions integrades que fomenten la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu.

Els joves seleccionats han estat 25 amb estudis de l'ESO però que o bé no han continuat estudis reglats o bé els han abandonat, i 5 joves sense l'ESO. Aquests darrers, hauran de matricular-se a escoles d'adults o a l'Institut Obert de Catalunya per poder obtenir el graduat en ESO.

En els propers dies les tècniques responsables del programa realitzaran una primera diagnosi del grau d'ocupabilitat d'aquests joves i dissenyaran conjuntament l'itinerari personal d'inserció. Aquests joves podran triar entre tres cursos de formació professionals en els àmbits de l'hostaleria i la cuina, la logística de magatzems i el comerç polivalent i e-comerç tots ells entre 270 i 300 hores lectives de formació i un mes de pràctiques no laborals en entorns productius.

El programa també preveu una línia de subvenció de contractes laborals per a empreses que vulguin ser col·laboradores amb el SOC i contractar joves participants del programa.

Durant tot el procés d'implementació de l'itinerari personal d'inserció els joves rebran l'acompanyament i la tutorització de les tècniques de programa amb l'objectiu de garantir l'assoliment dels objectius fixats.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb el Programa d'Experiència Professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l'ocupació», regulat per l'Ordre EMO/251/2014.