L'Ajuntament selecciona 30 joves per participar en el programa 'Joves per l'Ocupació' del SOC

És un programa innovador de formació en alternança amb l’experiència pràctica en empreses que va adreçat a persones d’entre 16 i 24 anys i menors de 30. Es tracta de combinar actuacions integrades per fomentar la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu.

El Centre d'Iniciatives per l'Ocupació de l’Ajun tament de Manresa ha seleccionat a 30 joves per participar en el programa “Joves per l'Ocupació” del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Els participants podran triar un dels tres cursos de Formació Professional que s’impartiran en l’àmbit de l'hostaleria i la cuina; la logística de magatzems; i el comerç polivalent i e-comerç.

Es tracta d'un programa innovador de formació en alternança amb l’experiència pràctica en empreses mitjançant la combinació d’actuacions integrades que fomenten la seva inserció laboral i/o el seu retorn al sistema educatiu. Així, tots els cursos consten d’entre 270 i 300 hores lectives de formació i un mes de pràctiques no laborals en entorns productius.

El projecte va destinat a joves d’entre 16 i 24 anys i menors de 30. En el cas de les persones amb un gr au de discapacitat, aquest ha de ser igual o superior al 33%.

Els joves seleccionats han estat 25 amb estudis d’ESO però que, o bé no han continuat estudis reglats o bé els han abandonat, i 5 joves sense l’Educació secundària Obligatòria. Aquests darrers, hauran de matricular-se a escoles d'adults o a l'Institut Obert de Catalunya per poder obtenir el graduat en ESO.

En els propers dies les tècniques responsables del programa realitzaran una primera diagnosi del grau d'ocupabilitat d'aquests joves i dissenyaran conjuntament l'itinerari personal d'inserció. Les tècniques acompanyaran i tutoritzaran els participants durant tot el procés per tal que puguin assolir els objectius fixats.

Aquesta iniciativa també preveu una línia de subvenció de contractes laborals per a empreses que vulguin ser col·laboradores amb el SOC i contractar jove s participants del programa.

El programa està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb el Programa d'Experiència Professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l'ocupació”.