La Sareb cedirà pisos a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per destinar-los a lloguer social a Manresa

Els immobles es troben dins del conjunt de 600 habitatges que la Generalitat rebrà de l'entitat financera per destinar-los a persones amb pocs recursos.

El secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; i el director de Programes Socials de l'Habitatge, Joan Batlle, han confirmat aquesta tarda a l'Ajuntament de Manresa que la Sareb cedirà a l'Agència Catalana de l'Habitatge una trentena dels pisos que té en propietat a la ciutat per destinar-los a lloguer social.

L'anunci l'han fet els representants del govern català durant una reunió que han mantingut aquesta tarda a les dependències municipals amb la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; el regidor d'Habitatge, Miquel Davins, i representants de la PAHC Bages.

Com a primera mesura, la Sareb -l'entitat creada per sanejar el sistema financer espanyol- cedirà a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya l'edifici ocupat del carrer Girona. Aquest immoble, juntament amb la resta que ara passarà a gestionar l'ens català de l'habitatge, forma part dels 600 pisos que la Generalitat rebrà de l'entitat financera per gestionar-los i destinar-los a lloguer social.

L'Ajuntament de Manresa ha valorat molt positivament la cessió ja que d'aquesta forma s'aconsegueix un dels objectius en què el govern municipal treballa des de fa temps: aconseguir ampliar el parc d'habitatge social a la ciutat.