Manresa guanya dos premis en la 3a Mostra de projectes emprenedors d'FP a Catalunya

Un negoci de lloguer de gallines i la creació d’una pagina web especialitzada en oferir informació de les activitats que s’organitzen a la comarca del Bages promocionant especialment les accions solidàries, són els dos projectes guanyadors. Ambdós van ser presentats per alumnes de l’Escola Joviat.

imagen

Alumnes de l’Escola Joviat de Manresa s’emporten dos premis en la 3ª Mostra de projectes emprenedors de Formació Professional (FP) a Catalunya, que es va celebrar ahir al CosmoCaixa de Barcelona.

Joan Boixader Casals va guanyar en la categoria de Projecte amb millor idea amb la proposta “Gallines per a tothom” que consisteix en un negoci de lloguer de gallines per posar aquest aviram a l’abast d’un públic familiar que pugui cuidar-les, recollir-ne els ous, etc.

I, els alumnes Guillem Vidal Luna i Jordi Ramírez Herraiz van obtenir el primer guardó en l’apartat de Millor projecte d’economia social i cooperativa amb la idea de crear una pàgina web, anomenada "Actibages", especialitzada en oferir informació de les activitats que s’organitzen a la comarca del Bages, promocionant especialment les accions solidàries.

L’acte va ser presentat per Melcior Arcarons, director general de Formaci&oac ute; Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, que va lliurar els premis juntament amb la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau i Oliver. Aquesta última va fer, posteriorment, el discurs de cloenda.

Promocionar els millors projectes emprenedors d’FP

Aquest és el tercer any que la Direcció General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya (Departament d’Ensenyament) organitza una mostra que té per objectiu promocionar els millors projectes emprenedors realitzats per alumnes d'FP del darrer curs escolar.

Per aquest motiu tots els projectes que participen en la Mostra han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori.

Enguany s’han presentat un total de 34 projectes a concurs p rovinents de tot Catalunya. D’aquests es van escollir 12 finalistes que es van presentar en l’acte celebrat ahir i dels quals 9 han obtingut els premis en les diferents categories.

A més de l’Escola Joviat de Manresa, han resultat guardonats l’Institut Montserrat Roig, l’Institut La Garrotxa, Institut Bosc de la Coma, ESAD d’Olot, Institut la Guineueta, Educem, Centre d’Estudis Joan XXIII, i l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona.

Les categories dels premis són:

• Al projecte amb la millor idea (grau mitjà i grau superior) 3 premis per cada categoria
• Al projecte més viable (grau mitjà i grau superior) 3 premis per cada categoria
• Al millor projecte d’economia social i cooperativa (grau mitjà i grau superior) 1 premi per cada categoria
• Al millor projecte col·laboració (grau mitj à i grau superior) 1 premi per cada categoria
• A la millor planificació del projecte (grau superior)

Enhorabona als alumnes i centres educatius guanyadors.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Manresa va presentar tots els projectes guanyadors del Xè Concurs d’Idees Joves que va tenir lloc l’any passat al maig. Dels 7 projectes presentats 3 d’ells van arribar com a finalistes a la Mostra.

El consistori de la capital del Bages és pioner en el foment de l’emprenedoria i la creativitat empresarial entre els estudiants i aquest curs serà el 11è any del concurs Idees Joves, adreçat a tots els alumnes de batxillerat i cicles formatius.

Documents relacionats

  • imagen