Manresa commemora el Dia d'Andalusia al Saló de Sessions de l'Ajuntament

 Per primera vegada les dues entitats andalusistes a Manresa uneixen esforços per celebrar un acte commemoratiu conjunt.  Durant l’acte, l’escriptor Tomás Gutierrez ha  fer una conferència sobre la cultura, la identitat i la parla andalusa.

imagen

Manresa ha celebrat aquest migdia l’acte commemoratiu del Dia D’Andalusia al Saló de Sessions de l’Ajuntament,  que ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent. L’acte ha tingut com a gran novetat la unió de les dues entitats andalusistes que des de fa molts anys treballen a Manresa, la Casa d’Andalusia i el Centre Cultural d’Andalusia.

A banda de l’alcalde, l’acte ha comptat amb la presència dels presidents de les dues entitats andalusistes, Juan Baena i Manuel Ramos –que ha fet la seva intervenció en nom de les dues entitats-, el regidor de Cultura, Joan Calmet; i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez.

Durant l’acte, l’escriptor Tomás Gutiérrez Forero, del Centro de Estudios Históricos de Andalucía, ha fet una conferència que portava per títol “Andalucía:Cultura y Identidad”, en la qual ha reivindicat la identitat de la parla andalusa i les arrels històriques.

En la seva intervenció, Valentí Junyent, ha agraït el treball que han desenvolupat i desenvolupen aquestes entitats andalusistes i ha lloat la contribució que han fet la emigració andalusa en la configuració de la ciutat. “Manresa no s’entendria avui dia sense les persones arribades d’Andalusia”, ha dit l’alcalde.

Per acabar, l’acte ha finalitzat amb l’actuació del guitarrista Paco Galan i el Cor Rociero que han interpretat la “Salve Rociera” i l’himne d’Andalusia.

 

Documents relacionats

  • imagen