La Cambra dóna a conèixer formes de finançament alternatives als bancs

Serà en el marc d'una jornada on es parlarà dels Business Angels, inversors privats o micromecenatge de deute, sistemes de finançament que han guanyat pes els darrers anys a causa de la manca de crèdit per part de les entitats bancàries

La Cambra de Comerç de Manresa farà, aquest dimecres 18 de març, una jornada per donar a conèixer, entre les pimes del territori, formes de finançament alternatives al sistema bancari. Es tracta de mètodes com el micromecenatge, els inversors privats, els Business Angels, o el micromecenatge de deute. Totes aquestes modalitats han nascut o guanyat pes durant la crisi com a resposta a la manca de crèdit bancari. La jornada tindrà lloc a dos quarts de dotze del migdia i serà gratuïta. Per inscripcions cal trucar a la Cambra (93 872 42 22) o enviar un correu electrònic a jmonge@cambramanresa.org.

La sessió s'adreça principalment a petites i mitjanes empreses del territori, i hi participaran especialistes en finançament alternatiu. Els ponents seran Sandra Font, responsable de xarxes de finançament alternatiu i internacional d'ACCIÓ; Enric Gamell, consultor financer de Compas; Antoni Sala, director general de Business Angels; i Josep Nebot, cofundador d'Arboribus.

Compas és una empresa especialitzada en finançament alternatiu que ofereix assessorament i contacte amb una important cartera d'inversors, tant públics com privats. Business Angels, per la seva banda, és una entitat privada que posa en contacte inversors privats amb emprenedors que busquen finançament per als seus projectes. A diferència d'altres tipus d'inversors, els Business Angels també aporten al projecte la seva experiència, coneixements i contactes empresarials. Per últim, Arboribus és una plataforma web que agrupa prop de 2.000 inversors que fan préstecs directes a pimes. Per a les empreses suposa una nova font de finançament no bancària, mentre que per als inversors es tracta d'una alternativa d'inversió molt competitiva respecte als productes d'inversió tradicionals.