L'orquestra infantil de corda de l'escola Pare Algué es llueix amb el seu primer concert

Els Pizzicants van fer la seva primera actuació en el marc d’una iniciativa que s’ha dut a terme des de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu d’apropar els alumnes de les escoles al Conservatori Municipal de Música de Manresa.

imagen

L’Escola Pare Algué va viure ahir a la tarda un moment molt emotiu amb la celebració de l’acte de presentació dels Pizzicants, l’orquestra infantil de corda de l’escola manresana, integrada per 25 alumnes que formen la orquestra de corda i 25 que estan fent els curs de sensibilització, i que ahir van fer la seva primera actuació davant del públic a les mateixes instal·lacions del centre educatiu.

Ahir, 24 nens i nenes de tercer primària es va estrenar com a intèrprets de violí, viola i violoncel, davant un auditori ple de companys de classe, les seves famílies i membres del professorat, que van escoltar amb emoció el concert.

Aquest programa, que neix el setembre del 2014 d’una iniciativa que impulsa la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa, consta de tres cursos de formació, el primer dedicat a la sensibilització i el segon i tercer dirigits a la pràctica instrumental de conjunt.

El projecte té com objectiu principal apropar els alumnes de les escoles al Conservatori de Música, per la qual cosa s’ha comptat amb la col•laboració d’alumnes i professors d’aquest institució com Anna Costa (violoncel), directora del projecte, Xavier Garcia (viola); i David Sisó i Marta Ballesteros, encarregats dels alumnes més petits.

La finalitat és facilitar que els menuts accedeixin a l’estudi d’un instrument musical i a la pràctica musical en grup. Per tirar endavant aquest programa també s’ha rebut el suport de la Diputació que ha possibilitat l’adquisició d’instruments per cada participant.


Documents relacionats

  • imagen