La 1a Jornada de Coaching i Creixement Personal de la Catalunya Central reuneix 130 persones a Manresa

La primera edició de la Jornada de Coaching i Creixement Personal de la Catalunya Central, organitzada per l’Associació Coaching C7 i el CIO Manresa, va omplir l’Espai Plana de l’Om de Manresa amb un total de 130 persones. Els sis ponents reunits durant la jornada van coincidir en assenyalar que per obtenir canvis a la vida de les persones cal treballar primer des de l’interior i millorar l’autoconeixement. Els sis experts en el canvi van aportar durant tota la trobada eines pràctiques per al desenvolupament personal i professional dels participants

La primera ponent, Cristina de Arozamena va sorprendre als assistents amb una sessió motivadora i plena d’energia. La coach, que venia des d’Alacant, va aconseguir despertar i posar en marxa als participants amb el seu “Eureka” tot cantant i fent ballar a tothom. La segona ponent, Mònica Fusté va convidar als assistents a sortir del conformisme i a passar a ser protagonistes de la pròpia vida. La coach va remarcar la importància dels valors en el camí a l’èxit aportant 6 estratègies pràctiques per fer front al conformisme i posant com a prioritat la felicitat per davant de tot. El matí va acabar amb la ponència del coach Raimon Samsó que va parlar de “Supercoaching per canviar de vida”. L’autor de “El Código del Dinero” va remarcar que els canvis es produeixen treballant des de l’interior gràcies a l’autoconeixement i a la revelació del “jo essencial”.

A la tarda, la jornada va començar amb la ponència del coach Xesco Espar que portava per títol “Jugar amb el cor: l’excel·lència no és suficient”, amb exemples de la seva experiència com a entrenador i aportant tècniques pràctiques. El coach esportiu va afirmar que per arribar a l’excel·lència cal transformar-se interiorment. La següent ponència va ser a càrrec de la coach Meritxell Obiols que va parlar dels diferents tipus de comunicació que utilitzen les persones (físic, mental i emocional). L’autora de “Coaching para todos” va convidar als participants a esbrinar quin és el seu tipus predominant de comunicació i a treballar per aprofitar millor les fortaleses i minimitzar les febleses del seu tipus. La jornada va acabar amb la ponència del formador i expert en emprenedoria Albert Riba. L’autor de “Mamut o Sapiens” va parlar de la “La paràlisi que activa”, que prové d’una experiència vital que el va marcar i que li va servir per transformar la seva vida. Finalment, Riba va acabar donant claus per prevenir i superar adversitats a la vida.

La jornada va comptar també amb la participació dels coach professionals de l’Associació Coaching C7, que a part d’organitzar la trobada, van portar a terme dinàmiques, van compartir tècniques i eines pràctiques, i van animar el debat durant les taules rodones del matí i de la tarda amb els ponents.