Arrenca la segona edició del projecte Murs Plàstics per continuar embellint la imatge del Centre Històric

El projecte Murs Plàstics és una iniciativa conjunta del Cercle Artístic de Manresa i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa que es va iniciar l’any 2013 i que fins ara ha realitzat vuit intervencions artístiques a diferents espais de la ciutat.

imagen

El projecte Murs Plàstics continuarà aquest 2015 amb noves intervencions artístiques per embellir la imatge del Centre Històric de la ciutat de Manresa. Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins el programa municipal Vida al Centre Històric, va ser impulsada el novembre del 2013 conjuntament per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i pel Cercle Artístic de Manresa i, davant la bona acollida de la primera edició, repetirà la seva experiència al llarg d’aquest any.

Per aquesta segona edició, de moment, s’ha previst la realització de tres noves intervencions artístiques que es faran a espais situats al carrer Ignasi Balcells, a la Muralla de Sant Francesc i al carrer del Cos.

Vuit intervencions realitzades fins ara

El projecte murs Plàstics va néixer amb la voluntat d’omplir d’art el Centre Històric de la ciutat amb l’objectiu d’apropar l’art al ciutadà i dignificar i donar valia als mur d’aquest entorn. Els murals de carrer fa temps que s’han convertint en un element distintiu de moltes ciutats, essent referent d’alguns dels artistes d’art contemporani més actuals.

Amb aquest objectiu, des de l’inici del projecte, s’han realitzat un total de 8 intervencions qu e han estat les següents:

• Pg. Salvador Espriu, a càrrec d’Eduard de Pobes
• Parc Vila Closes, a càrrec de Sussana Ayala
• Carrer Camp d’Urgell, a càrrec de Bienvi Parrilla
• Carrer d’Urgell, a càrrec de Joan Turu
• Carrer Magraner, a càrrec de H10
• Carrer Magraner, a càrrec de Rocblackblock
• Carrer Cos, a càrrec de Daniel Thomàs ( Thomàs) i Pedro Simon Ros (Senk)
• Carrer Balcells, a càrrec de Treze i Big Z

Un jurat selecciona les obres

En presentar el projecte Murs Plàstics es van establir les normes per poder participar-hi tant a títol individual com col·lectiu. Els projectes han de ser de temàtica i disciplina lliure i s'han de realitzar sobre els murs proposats en un inventari d'aquests espais que es pot veure i des carregar des del bloc www.mursplastics.wordpress.com. Aquest mateix bloc, a part dels espais proposats, també mostra les intervencions que finalment es duen a terme.

Un jurat format per membres del Cercle Artístic, associacions de veïns i comerciants, representants dels patrocinadors, un tècnic de Cultura de l'Ajuntament, un grafista i un il·lustrador seleccionen els projectes presentats i són els encarregats de confeccionar el calendari dels treballs en funció de la disponibilitat d'espais i els acords amb els propietaris.

El jurat no admet treballs que tinguin continguts polítics, irreverents, obscens, xenòfobs, sexistes, homòfobs o qualsevol altre que atempti contra la dignitat de les persones. Cada proposta seleccionada pel jurat inclou el material corresponent a la feina i un ajut econòmic.

Documents relacionats

  • imagen