El Ple del mes de febrer aprova la flexibilització d'usos per a les empreses que s'implantin al Parc Central

El Ple municipal aprova també una proposición de suport i agraïment als treballadors d'Althaia


El Ple Municipal ha aprovat la modificació del conveni urbanístic per al desenvolupament del Parc Tecnològic de la Catalunya Central, signat en data 13 de juny de 2005, entre l’Ajuntament de Manresa i Projectes Territorials del Bages, SA. El ple l’ha aprovat amb 21 vots afirmatius (11 CiU, 3 PSC, 2 ERC, 3 PP i 2 PxC) i 2 vots negatius (2 CUP), després incorporar vàries esmenes del PSC, ERC i PP.

 

L’acord té l’objectiu de flexibilitzar la implantació d’activitats amb la supressió de l’obligació de destinar la major part de la superfície de l’establiment a R+D+I, de manera que permeti destinar-se a processos de producció complet; i a la vegada preveure que una de les qualificacions urbanístiques pugui acollir usos complementaris que aportin major qualitat i atractivitat al Parc.


Aquesta modificació farà que el 25% del sostre total del Parc Tecnològic podrà ser destinat a usos d’oficines, hoteler, restauració, educatiu, cultural i associatiu, esportiu i aparcament. No s’hi podran implantar aquelles activitats que, per raó del seu productiu, les característiques de les matèries manipulades o emmagatzemades o del seu volum produeixin un impacte paisatgístic o ambiental.

 

Durant el mateix ple es va aprovar tambe per unanimitat dels 213 membres presents una proposició dels grups municipals d’ERC, CiU, PSC, PP i CUP, de suport i agraïment als treballadors i treballadores d’Althaia. Seguint el reglament de participació ciutadana, l’alcalde ha donat la paraula a la senyora Cristina Cruz Mas, que ha explicat la situació dels treballadors d’Althaia i el malestar per les retallades.

El Ple ha aprovat també per unanimitat una proposta de la CUP contra l’especulació immobilària dels fons voltor. L’Ajuntament de Manresa s’ha compromès a estudiar quines són les zones de la ciutat on hi ha més edificis d’habitatges buits o infrautilitzats i delimitar unes àrees de possible tempteig i retracte que evitin que aquests edificis vagin a parar a mans de fons d’inversió especulatius.

 

Durant la mateixa sessió, tots els grups polítics han aprovat també una moció de suport a la candidatura de l’opositora rwandesa empresonada Victoire Ingabire al Premi Internacional Catalunya 2015.

 

Ordre del dia del Ple del 19 de febrer de 2015:

http://www.manresa.cat/docs/arxius/2015_02_19_ordre_del_dia.pdf