L'Ajuntament de Manresa ordenarà a la propietat que actuï per aturar la degradació de la Torre Carreras

La Comissió Municipal Permanent del Patrimoni Cultural es reunirà aquest divendres per analitzar la proposta d'ordre d'execució que han elaborat els tècnics municipals que també planteja garantir la seguretat de l'edifici.

imagen

L’Ajuntament de Manresa dictarà una ordre d’execució per aturar el procés de deteriorament de la Torre Carreras després que la inspecció dels tècnics municipals ha constatat que l’edifici està en molt mal estat de conservació, que es troba totalment obert i que s’han produït importants destrosses al seu interior.

El procediment de l’ordre d’execució, que es comunicarà la setmana que ve a la propietat, serà analitzat aquest divendres per la Comissió Municipal Permanent del Patrimoni Cultural perquè l’edifici està qualificat com a Bé Cultural d’Interés Local en el Pla Especial del Patrimoni de Manresa amb un nivell de protecció integral.

La proposta elaborada pels tècnics municipals de Territori contempla la col·locació d’un tancament que envolti la Torre Carreras amb l’objectiu d’evitar l’entrada de persones dins del recinte, com a mesura més immediata. Posteriorment, s’ordenen una sèrie d’actuacions per evitar una major degradació de l’edifici i preservar la seguretat de les persones, encaminades principalment a evitar l’entrada d’aigua a l’interior, garantir-ne l’evacuació i restablir unes condicions bàsiques de privació de l’accés a persones alienes a la propietat.

Documents relacionats

  • imagen