Valentí Gubianas ‘il·lumina’ el carrer Sant Miquel amb un mural multicolor

L’actuació està en la línia del projecte Murs Plàstics, una iniciativa conjunta del Cercle Artístic de Manresa i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa per omplir d’art els carrers del Centre Històric amb l’objectiu d’apropar-lo als ciutadans i dignificar i donar més valor als murs d’aquest entorn.

imagen

L’artista Valentí Gubianas ha pintat  una façana del carrer Sant Miquel amb un mural multicolor en la línia de les actuacions del projecte Murs Plàstics, una iniciativa conjunta del Cercle Artístic de Manresa i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa que es va iniciar l’any 2013 i que fins ara ha realitzat intervencions artístiques a diferents espais de la ciutat.

La pintura de l’il·lustrador navassenc, segons ha explicat ell mateix, representa als éssers anònims dels carrers del Centre Històric i la roba estesa dels balcons, sobre un fons groc amb el qual vol aportar més llum a l’espai on s’ubica. A més, afegeix que les orenetes i les marietes que hi apareixen fan referència a la primavera, per deixar constància de l’època de l’any en què ha pintat aquest mural.

Els murals de carrer fa temps que s’han convertint en un element distintiu de moltes ciutats, essent referent d’alguns dels artistes d’art contemporani més actuals.  Per això, el projecte Murs Plàstics i actuacions com aquesta de Valentí Gubianes tenen la voluntat d’omplir d’art els carrers del Centre Històric amb l’objectiu d’apropar-lo als ciutadans i dignificar i donar més valor als murs d’aquest entorn.

Documents relacionats

  • imagen