Obert el Concurs de Rehabilitació de Barraques de Vinya i altres construccions de pedra seca

El concurs va adreçat a tots els propietaris o responsables directes i entitats sense ànim de lucre de la comarca del Bages d’aquestes construccions. Els participants han de fer la inscripció per escrit abans del 17 de juliol a la secretaria del C.R.D.O. Pla de Bages a la Casa de la Culla.

imagen

Obert el termini d’inscripcions per participar en el Concurs de Rehabilitació de Barraque s de Vinya i altres construccions de pedra seca organitzat per la DO Pla de Bages i que enguany arriba a la seva setena edició.

Es poden inscriure barraques de vinya, tines, marges, basses d’aigua tancades, construïdes totalment amb la tècnica de pedra seca. La convocatòria va dreçada als propietaris d’aquestes construccions o responsables directes i entitats sense ànim de lucre de la comarca del Bages.

Els participants han de formalitzar la inscripció per escrit abans del 17 de juliol a la secretaria del C.R.D.O. Pla de Bages a la Casa de la Culla (c. de la Culla s/n) o per correu electrònic a: info@dopladebages.com

El veredicte es publicarà el 10 d’octubre

El veredicte del jurat, que es farà públic el dia 10 d’octubre, repartirà tres premis: 1r premi (diploma i 700 euros), 2n premi (diploma i 400 euros), i 3r premi (diploma i 200 euros). El lliurament d’aquests es portarà a terme el 24 del mateix mes en el marc de la celebració del 20è aniversari de la DO Pla de Bages.

El jurat valorarà com a aspectes principals: la feina de rehabilitació i manteniment, la utilització de materials originals a la construcció, l’estat general de conservació de la construcció i l’adequació a l’entorn.

Es poden presentar a concurs més d’una construcció sempre i quan no hagin estat presentades en anteriors concursos i complexin els requisits especificats en les bases del concurs.

La inscripció ha d’anar acompanyada de com a mínim dues fotografies, una d’abans de la restauració i una de després. També caldrà indicar la localització de la barraca mitjançant dades cadastrals o coordenades G PS. El participant haurà d’acompanyar els membres del jurat a visitar la construcció en la data convinguda.

La tècnica de pedra seca

Des del Consell Regulador del Pla de Bages es recomana que per tal de fer una rehabilitació adient amb la tècnica de pedra seca cal utilitzar els mateixos materials emprats originalment o aquells que aportin els mateixos acabats que la forma originària. Així, no es farà servir ciment ni altres materials moderns (si no és imprescindible per la conservació).

A més, aquelles construccions que requereixin coberta, cal mantenir-la protegida amb pedruscall i terra per evitar que l’erosió provoqui la pèrdua de pedres i que s’esfondri. També és necessari netejar i adequar l’entorn respectant la resta d’elements originals en pedra seca.

Per a més informació es pot trucar al telèfon de la DO Pla de Bages: 93 874 82 36 o enviar un correu a: info@dopladebages.com, o visitar la web: http://www.dopladebages.com/rehabilitacio-de-barraques-de-vinya

Documents relacionats

  • imagen