Afectacions de trànsit per l'ExpoBages i Fira de l'Ascensió

L’Ajuntament de Manresa i la comissió organitzadora de l’ExpoBages han elaborat un operatiu per facilitar l’accessibilitat i la mobilitat per arribar a l recinte firal que, com els dos anys anteriors, estarà situat al centre de la ciutat.

imagen

Manresa celebra aquest dissabte 23 i diumenge 24 de maig una nova edició de l’EXPOBAGES i FIRA DE L’ASCENSIÓ, un certamen que ocu parà carrers cèntrics com Muralla del Carme, Guimerà i Passeig Pere III i provocarà la restricció del trànsit de vehicles per aquests carrers.

Com en l’edició anterior, l’Ajuntament de Manresa i la comissió organitzadora de l’ExpoBages 2015 i Fira de l’Ascensió han elaborat un pla de mobilitat i aparcament per facilitar l’accés al centre de la ciutat durant els dies de la celebració firal.

En aquesta nova edició s’ha modificat l’afectació al trànsit de vehicles al Passeig Pere III respecte a les dues edicions anteriors, atès que es mantindrà la circulació de vehicles pel Passeig Pere III lateral costat de l’Institut Lluís de Peguera, de plaça Bonavista a carrer Guimerà – Carrió.

Les afectacions a la mobilitat seran les següents:

A partir de dissabte 23 de maig a les 8h i fins diumenge 24 a les 22h, es tallarà al trànsit de vehicles a:

• Muralles del Carme i Sant Domènec, entre carreteres de Vic i Cardona
• Carrer Guimerà entre Ps. Pere III i Muralla
• Passeig Pere III – 1er tram (ambdós laterals)
• Passeig Pere III – 2on tram (entre Plaça Espanya i carrer Guimerà lateral costat carrer Canyelles)
• Carrer Jaume I
• Centre Històric: Carrers Nou i de la Canal; i Plana de l’Om, carrers Born i St. Domènec.

Els vehicles es desviaran a:

Ctra. de Vic – Muralla del Carme:

Els vehicles que circulin per carretera de Vic en direcció a Muralla del Carme es desviaran en direcció a plaça Infants on podran realitzar el canvi de sentit per retornar a ctra. de Vic en direcció sortida ciutat. (accés a pàrquings públics Porxada, La Farola, Puigmercadal i la zona blava de ctra. de Vic i plaça Mil-centenari).

Passeig Pere III: Es tallaran els passos de vehicles de carrer Sèquia, plaça 11 de setembre i pl. Espanya que travessen el Passeig de Pere III.

Els vehicles que circulin per Passeig Pere III provinents de plaça Bonavista, Camps Fabrés i 1er de Maig circularan per Ps. Pere III lateral costat Institut Lluís de Peguera i no podran accedir al lateral costat Edifici Sindicats (accés a pàrquings públics Bonavista, Balsena, Europa i Carrió).

Els vehicles que circulin per carrer Circumval•lació i carrer Sèquia podran accedir a Ps. Pere III lateral costat Edifici Sindicats i continuar en direcció a pl. Bonavista, podran accedir al lateral oposa t realitzant canvi de sentit a pl. Bonavista.

Muralla Sant Domènec – Ctra. Cardona: Els vehicles que circulin per ctra. Cardona en direcció centre ciutat es desviaran per Muralla Sant Domènec en direcció plaça Valldaura (accés pàrquings públics Sant Domènec i 4 cantons).

Els vehicles que circulin per Muralla Sant Domènec en direcció a centre ciutat es desviaran per ctra. Cardona en direcció sortida ciutat (accés pàrquings públics SAM i Catalònia).

Centre Històric: Els vehicles autoritzats que circulin per carrer Alfons XII en direcció a Plana de l’Om i carrer del Born es desviaran per carrer Vilanova en direcció a plaça Gispert.

Zona d’aparcament del carrer del Bruc: (Zona d’aparcament amb accés des del carrer del B ruc i sortida per plaça Lluís Companys). Es prohibirà l’estacionament de vehicles a partir del dijous 21 de maig a les 20h i s’habilitarà aquest espai com a zona d’aparcament per a autoritzats de l’ExpoBages durant els 3 dies de celebració de l’acte.

Els usuaris dels guals situats als següents carrers (guals situats dins la zona de restricció de trànsit), tan dissabte 23 com diumenge 24, hauran de sortir abans de les 9h i podran tornar a accedir-hi a partir de les 22 h (de les 9h a les 22h no es podrà accedir ni sortir dels guals):

• Centre Històric: Muralla del Carme (entre ctra. de Vic i carrer Guimerà).
• Ps. Pere III – 1er tram (entre Muralla i carrer Guimerà)
• Ps. Pere III – 2on tram costat carrer Canyelles (entre carrer Guimerà i pl. Espanya)
• Carrer Guimer&agr ave; (entre Ps. Pere III i Muralla)
• Carrer Canonge Mulet
• Passatge Predicadors
• Carrer Canal

El Servei BUS MANRESA de transport públic urbà és veurà afectat en les totes les seves línies a excepció de la L8 Perimetral – Estacions que no es veu afectada pels canvis de trànsit. Consultar afectacions i reforços del servei a través del web www.manresabus.com o bé al telèfon 93.874.89.25.

Els serveis de transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d’acord als talls de trànsit establerts. La parada de serveis interurbans de Plaça Espanya quedarà anul·lada els dos dies. Consultar afectacions als serveis a través del telèfon 93.874.66.66 (Estació d’autobusos).

La parada de TAXIS es traslladarà al carrer Circumval·lació propera al carrer Guimerà.Documents relacionats

  • imagen