Manresa celebra aquest dijous la jornada final de l'onzè concurs Idees Joves

L’acte, que tindrà lloc aquest dijous a l’Espai Plana de l’Om, donarà a conèixer els finalistes i premiarà als guanyadors dels projectes realitzats que millor hagin desenvolupat un pla d’empresa i la seva viabilitat. El concurs va dirigit a joves de Batxillerat i Cicles Formatius amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora.

imagen

L’Espai Plana de l’Om acollirà aquest dijous, 21 de maig, la jornada final de l’ onzena edició del concurs Idees Joves. En l’acte es donaran a conèixer els finalistes i es lliuraran els premis als millors projectes presentats per joves de Batxillerat i Cicles Formatius dels diferents centres educatius de Manresa amb l’objectiu de desenvolupar un pla empresarial viable.

L’acte, que començarà a les 9.30 h del matí i estarà conduït pel periodista de TV3 Francesc Soria, s’iniciarà amb una projecció del recull de les idees presentades que donarà pas a la benvinguda i introducció del concurs Idees Joves.

Posteriorment es visualitzaran vídeos fets pels alumnes i per acabar es presentaran els finalistes i es lliuraran els nou premis de l’edició d’enguany que valoren les millors idees, els millors plans de viabilitat, així com també al projecte més innovador, el més ben treballat i el més ben desenvolupat.

En aquesta edició s’inclourà un nou premi al millor projecte cooperatiu a atorgat per la Federaciód e Cooperatives de Treball Associat a Catalunya.

Finalment, la clausura anirà a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós.

Foment de la cultura emprenedora

Idees Joves és un programa creat pel Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa per tal de fomentar la cultura emprenedora entre els joves estudiants i potenciar de forma activa els valors empresarials, tot eliminant la por a assumir riscos.

En el programa s’inclouen tallers grupals mitjançant els quals els alumnes s’apropen a la figura de l’empresari i treballen les actituds necessàries per generar idees de negoci desenvolupant  habilitats com la imaginació i la iniciativa, així com la capacitat de prendre decisions. Enguany també es va celebrar una jornada inaugural al teatre conservatori, que va donar el tret de sortida a l’onzena edició.

El concurs d’Idees Joves participat pels alumnes que han presentat el seu projecte d’empresa és el punt final del programa que premia les diferents categories de la forma següent:

- Premi millor idea empresarial: 500 euros

- Accèssit millor idea empresarial: 250 euros

Categoria cicles Formatius i Graus Superior:

- Premi millor pla de viabilitat I: 500 euros

- Accèssit millor pla de viabilitat II: 250 euros

Categoria cicles Formatius de Grau mitjà:

- Premi millor pla de viabilitat II: 300 euros

- Accèssit millor pla de viabilitat II: 250 euros

Premis especials:

- Premi especial al projecte més innovador: 150 euros

- Premi especial al projecte més ben treballat: 150 euros

- Premi especial al projecte més ben desenvolupat: 150 euros

- Premi al millor projecte cooperatiu: 150 euros

Documents relacionats

  • imagen