Diesa restauració i el Centre de Normalització Lingüística lliuren els premis del concurs "Benvinguda a l'estiu!"

M. Rosa Espinalt, Joan Mercadal i Resu Téllez han estat les persones guanyadores de l’edició d’enguany.

imagen

M. Rosa Espinalt, Joan Mercadal i Resu Téllez han estat les persones guanyadores del IV concurs Benvinguda a l’estiu! organitzat per Diesa restauració i el Centre de Normalització Lingüistica Montserrat. L’acte de lliurament dels premis, 3 menús per a dues persones, oferts per Diesa restauració, es va fer ahir a la terrassa del restaurant Passeig.

 

El CNL Montserrat i Diesa restauració van acordar, ja fa quatre anys, dur a terme un concurs de llengua i cultura, que servís de distracció, però també d’aprenentatge d’aspectes culturals del nostre país i, evidentment, de la forma escrita de la nostra llengua. Així va néixer Benvinguda a l’estiu!

 

L’activitat pretén ser lúdica i divertida, d’acord amb aquests mesos de calor. Aquests any s’ha editat un passatemps que consisteix a ordenar les lletres barrejades de deu paraules relacionades amb l’estiu i la cultura popular i escriure-les correctament.

 

L’objectiu final és que si es desconeix com es diu o com s’escriu un terme en català, es consulti el diccionari o el servei en línia de consultes lingüístiques Optimot, o fins i tot es consideri la possibilitat d’assistir a un curs de català dels que organitza el CNL Montserrat.

 

Diesa restauració i el CNL Montserrat col·laboren estretament des de fa més de deu anys per promoure el coneixement i l'ús del català en el sector de la restauració amb l’organització de diverses activitats. Ambdues organitzacions estan molt satisfetes de la resposta a aquest concurs estiuenc, ja que en cada edició hi hagut una participació de més de cent persones, concretament aquest any, cent quatre persones.

 

L’acte d'ahir va comptar amb la presència de Joan Calmet, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Laura Llumà, representant de Diesa restauració, Núria Brugarolas, directora del CNL Montserrat, Delfina Corzan, Coordinadora de Dinamització i Assessorament del CNL Montserrat, Glòria Solanas, que va recollir el premi en nom de Joan Mercadal, Resu Téllez i Carme Espinalt, que va recollir el premi en nom de M. Rosa Espinalt.

Documents relacionats

  • imagen