L'obra inaugural del festival "Apell" reivindica la memòria històrica dels vençuts de la Guerra Civil Espanyola

OBLID’ART és el primer espectacle Fringe de Manresa i amb la seva posada en escena en forma de funció itinerant va aplegar a més de 35 persones que van omplir la capacitat dels espais utilitzats.


imagen

Aquest divendres 10 de juliol, s’ha iniciat la 2ª edició del Festival de teatre de petit format “Apell” que ha arrencat amb l’espectacle Fringe OBLID'ART, que és tracta d’una proposta per reivindicar els personatges vençuts i oblidats de la Guerra Civil Espanyola.

 

OBLID'ART és una funció itinerant en la qual tres actors comencen un recorregut que va des del Casino fins al carrer Sant Miquel buscant entre el públic gent que els recordi i els expliqui qui són. A les 9 del vespre quan la comitiva arriba al pati del carrer Sant Miquel comença pròpiament la representació OBLID'ART. Més de 35 persones van omplir la capacitat dels espais utilitzats.

 

L’obra està interpretada per tres actors que expliquen les seves morts: Climent Ribera representa a Joan Camprubí i Puig, ferit del front de l'Ebre i que fou assassinat el mateix dia 24 per les tropes marroquines; Sergi Gamisans, que dóna vida a Agustí Soler Fosas, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, pagès de professió, casat i amb 3 filles i defensor de la república que va ser afusellat al Camp de la Bota;  i per acabar, Jordi Vilamú interpreta a Fèlix Soler Jorba, mort per les ferides d'una bomba mentre es banyava al riu Zújar.

 

Completa l’elenc Núria Hontecillas, que dóna vida al personatge "Veritat" i que expressa l'enuig d'aquest temps passat, postguerra, repressió i transició.

 

Els personatges clouen l’acte al Carrer del Balç, que representa el futur, amb la interpretació del Jorn dels Miserables de Lluís Llach, mentre escriuen el nom en un llenç blanc. El fons musical de l'espectacle, és una guitarra tocada per Alba Fornells.

 

Comencen els espectacles infantils

 

Per la seva banda, l’endemà dissabte es va estrenar l’espectacle “Mitja i Mitjoneta”, la primera de les 3 funcions que enguany es fan adreçades a la quitxalla i al públic familiar. Més d’una trentena de persones es van aplegar al pati de la palmera de l’agrupament escolta i guies Sant Jordi Cardenal Lluch al costat dela Seude Manresa per gaudir de l’obra.

 

La Mitja i la Mitjoneta són dues noies plenes d’energia que viuen per explicar faules. Interrompuda contínuament,la Mitjanarra la història coneguda i els personatges són interpretats perla Mitjonetaamb l’ajuda, com sempre, de mitjons. La utilització d’elements quotidians permeten a les comediants crear els diferents personatges indispensables del conte popular. La història es va succeint cedint a l’espectador una gran quantitat d’imatges intercalades amb un text dinàmic, còmic i sobretot una bona dosis de vivacitat, màgia i afecte.

 

Properes funcions

 

Divendres 17 d ejuliol a les 21 h

 

“Monòleg del perdó”

carrer del Balç

 

Dissabte 18 de juliol

 

20 h – “Contes de la companyia Sgratta”

Pati de La Palmera

21 h - “Edmundo i Elvira i cuidao ! El perro” amb Rara Avis

Carrer del Balç

 

Diumenge 19 de juliol

 

20 h - “Soy un señor soy un truhán” amb Dani Mares i Miguel Espejo 

Carrer del Balç.

 

També s’està preparant l’espectacle de cloenda que serà sorpresa.

Documents relacionats

  • imagen