L'alcalde de Manresa felicita a Josep Piñot que ha rebut la Medalla al treball President Macià

L’empresari manresà impulsor de Framun, creador de Mútua Manresana, Llibreria Símbol, Control i Macsa ha estat distingit amb aquest guardó que concedeix el Govern de la Generalitat en reconeixement a la seva dedicació, constància i iniciativa en el treball.


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha rebut aquest matí al seu despatx l’empresari manresà, Josep Piñot, que enguany ha estat distingit amb la Medalla al treball President Macià atorgada pel Govern de la Generalitat en reconeixement a la seva dedicació, constància i iniciativa en el treball.

 

Junyent, acompanyat del tercer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda i Governació, Josep Mª Sala, li ha lliurat una placa de cristall amb la façana de l’Ajuntament per felicitar-lo per aquesta merescuda distinció.

 

El Govern de la Generalitat ha concedit la Medalla al treball President Macià 2015 a 16 persones i la Placa al treball President Macià a 5 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Aquests guardons exalcen els mèrits laborals i la contribució a l’impuls de l’economia catalana. Igualment, també distingeix a treballadors i empreses que han destacat per la seva dedicació, constància i iniciativa laboral.

 

Josep Piñot Busquet, de 87 anys, va ser un autodidacte que va començar en el món laboral als 13 anys. La seva trajectòria com a empresari comença l’any 1957 quan compra Framun, una petita empresa de segells de cautxú que encara presideix. També és el creador d’altres companyies que encara subsisteixen com: Mútua manresana (1969), Llibreria Símbol (1978), Control (1979), i Macsa ID (1983).

 

Les companyies fundades per Piñot ocupen més de 370 persones i facturen més de 50 milions d’euros anuals. En l’àmbit social impulsa iniciatives com l’agrupament escolta Cardenal Lluch a Manresa, l’Escola d’Assistents Socials i la Residència Sant Francesc d’Assís de la qual n’és el president. També ha participat en la creació de la revista Cavall Fort

Documents relacionats

  • imagen