La plaça Sant Domènec acull el proper dissabte la quarta edició de la Festa Intercultural de Manresa

Organitzada pel Programa d’Acollida de l’Ajuntament, hi hauran actuacions folklòriques, gastronomia i artesania representatives d’Àfrica i d’Amèrica Llatina


imagen

El proper dissabte 18 de juliol, des del matí i fins a la nit, tindrà lloc, a la plaça Sant Domènec, la quarta edició de la Festa Intercultural de Manresa amb la presència de diverses entitats de la ciutat, nouvingudes i autòctones, que oferiran una mostra de la riquesa cultural de la ciutat.

 

Cal recordar que a Manresa hi viu ciutadania originària de 104 països diferents. Aquesta gran varietat aporta a la ciutat un valor afegit molt significatiu en molts aspectes i un d'aquests és el cultural. Una mostra d’aquesta gran diversitat cultural i d’orígens, expressada en forma de balls, música tradicional i gastronomia, seran els protagonistes d’una jornada festiva organitzada pel Programa d'Acollida de l'Ajuntament de Manresa, que compta amb el suport de diverses entitats ciutadanes.

 

Ara farà 4 anys que es va decidir unificar tot un seguit d’iniciatives i festivitats que es concentraven durant els mesos d’estiu, per tal d’oferir una mostra més atractiva, de més qualitat i sostenible.

 

La Festa Intercultural té com a objectius principals donar a conèixer la riquesa de la diversitat cultural que configura la Manresa contemporània, sumant a la ja existent, la que ha aportat la immigració de les darreres dècades; així mateix, es vol facilitar un espai de trobada, interacció i de compartir entre tota la ciutadania. 


Inauguració en dos temps: una al matí i altra a la tarda

 

La inauguració de la festa tindrà dos moments diferents, un al matí, a les 12 h, i altre a la tarda,  a les 16:50 h. Es preveu acabar passada  la mitja nit.

 

Al llarg de tot aquest temps es podrà gaudir de diversos espectacles de ball i música de l’Àfrica i Amèrica Llatina, així com de convidats locals, com la Colla Castellera Tirallongues i els Tabalers de Xàldiga.

 

Com a activitat complementària, i seguint la bona acollida de l’any passat, es tindrà la possibilitat de fer donacions de sang a través de la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits, que s’ubicarà a la mateixa plaça Sant Domènec.

 

Per acompanyar aquests espectacles es podrà gaudir d’una mostra de gastronomia i artesania d'Argentina, Bolívia, Camerun, Colòmbia, Equador, Ghana, Marroc i Nigèria, a més a més de la parada de la Colla Castellera Tirallongues.

 

Altres convidats que tindran una parada de degustació gastronòmica o de mostra d’artesania seran l’Associació Cultural Islàmica del Bages;  l’Associació de Residents de Muyuka de Catalunya (Camerun); l’Associació de Colombians Residents al Bages, i la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa.


El programa d’actuacions és el següent:


  • 12:00 h. Inauguració - matí
  • 12:10h-13:00h. Associació Africana de Solidaritat, amb l’espectacle Ben Cyken (“Baixa el teu cos”) amb percussió, altres instruments i ball.
  • 16’50h. Inauguració - tarda
  • 17:00h-17:45h. Tabalers de Xàldiga. Mostra de percussió.
  • 17:55h-18:40h. Associació Boliviana de Manresa 6 d’agost, amb una mostra de danses tradicionals de diverses regions de Bolívia
  • 18:50h- 19:35 h. Colla Castellera Tirallongues.
  • 19:45h-20:30h. Associació de Ghanesos del Bages, amb l’espectacle Agbagya, de la regió d’Alligwe , amb percussió, ball i cant
  • 20:40h-21:20h. Associació Cultural Argentina de Manresa, amb l’espectacle Barcelona tango sur, a la radio con humor. Un espectacle de tangos, milongues i folklore.
  • 21:30h-22:15h. Associació d’Equatorians de Manresa, amb una mostra de balls tradicionals: Baile-pasacalle guayaquileño i Bombas del valle del Chota (regió Esmeralda)
  • 22:25h- 23:10h. Associació d’Amics del Senegal del Bages, amb l’espectacle del grup Djilandiang, amb dansa Sabbar, música, percussió i cant.
  • 23:20h-00:05h. Associaició Cultural Oodua d’Espanya (Joruba de Nigèria). Amb l’espectacle E Je Ka Jo (“Anem a ballar”), amb percussió, ball i cant.

Documents relacionats

  • imagen