El Casal de les Escodines acull a partir de demà la nova exposició de línia amateur "El conte de la formiga i la cigala"

La mostra és una visió actualitzada de la popular faula, amb textos d’Ariadna Torres i aquarel·les de Laura Estrada. Les autores faran demà a la tarda una lectura en veu alta de la seva versió.


imagen

Demà, a partir de les 18.15 h, es farà al Casal de les Escodines la inauguració de l’exposició “El conte de la formiga i la cigala”, amb textos d’Ariadna Torres i aquarel·les de Laura Estrada, que han realitzat una adaptació de la famosa faula d’Isop. Les dues artistes faran dues lectures en veu alta de la faula adaptada (a les 18.15 h i a les 19.15 h), en la qual hi participaran també els infants que han assistit enguany al Casal d’Estiu de les Escodines.

 

Aquesta mostra forma part del projecte d'exposicions de línia amateur, que promou la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa per promoure el treball de les persones aficionades a les arts plàstiques i visuals que vulguin exposar els seus treballs en públic. Les exposicions es fan al Casal de les Escodines o al Centre Cívic Selves i Carner, uns equipaments que gestiona la regidoria de Cultura.

 

“La cigala i la formiga” és una de les faules atribuïdes a Isop que va popularitzar Jean de la Fontaine. La història ensenya el valor del treball i l'esforç continuat, elogia l'actitud previsora de la formiga i condemna el caràcter alegre, festiu i despreocupat de la cigala.

 

El text d’Ariadna Torres aprofita el caràcter moralitzador i didàctic de la faula per reivindicar l'esperit solidari i cooperatiu, el valor de l'amistat i la importància de l'esperit crític, alhora que pretén senyalar la necessitat de fomentar relacions menys esclaves i més sanes amb el treball.

 

Les aquarel·les de Laura Estrada són 18 il·lustracions realitzades en un estil fresc i espontani, del tot idoni per acompanyar llibres infantils.

 

Laura Estrada ha exposat alguns dels seus dibuixos al Centre Cívic Selves i Carner i al restaurant Can Bosc de Sant Vicenç de Castellet. També ha col·laborat amb la revista El Pou de la Gallina, ha fet els punts de llibre del Mercat Medieval de Bagà i ha estat guanyadora de la 4a edició del concurs de punts de llibre dela Bibliotecadel Casino de Manresa.

 

L’exposició al Casal de les Escodines (c/ Sant Bartomeu, 50) es pot visitar fins el dia 25 de dilluns a divendres, de les 9 a les 14 h i de les 16 a les 21 h; i els dissabtes (excepte el 12 de setembre) de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Documents relacionats

  • imagen