La novena edició de Tocats de Lletra presenta un programa literari transversal, amb propostes innovadores i noms consolidats

El cicle, titulat aquest any "Camaleònics", ja està consolidat al calendari d'esdeveniments de tardor i programa més de 50 actes amb l'objectiu de continuar acostant la poesia i la literatura en general a tots els públics


imagen

Cada octubre, Manresa s’omple de lletres. De poesia, de literatura, de creació. Tocats de Lletra arriba aquest any a la novena edició, amb un conjunt d’actes, més d’una cinquantena, que giren a l’entorn dels nostres mots.

 

Manresa viu intensament la poesia, a través d’un festival molt arrelat ja a la ciutat. Un festival que s’ha consolidat al calendari d’esdeveniments literaris de tardor al país, i s’ha convertit en un certamen poètic de referència. Enguany aplega un conjunt de noms consolidats, al costat de nous poetes i creadors. Amb una xifra de públic que ha anat creixent any rere any, i un programa transversal (per a tots els públics, amb creadors d’arreu dels Països Catalans i representants de diverses generacions), Tocats de Lletra també dóna suport a la creació, amb propostes novedoses i concebudes expressament per al cicle.

 

El festival s’ha presentat aquesta tarda, en una roda de premsa en un lloc amb molts llibres, la biblioteca de l'institut Lluís de Peguera, i amb la presència de Joan Calmet, regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa; Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya; i Jordi Corrons, president d’Òmnium Bages.

 

Joan Calmet ha manifestat la satisfacció que una disciplina com la poesia ompli escenaris a Manresa gràcies a un cicle com Tocats de Lletra, “ja plenament consolidat, que ens fa sentir orgullosos de la ciutat i contribueix a la capitalitat cultural que volem per a Manresa i a posar en valor el talent de casa nostra”. Per a Calmet, una de les claus de l’èxit és les complicitats que es generen entre el propi Ajuntament i el Gremi de Llibreters, la Generalitat i un munt d’entitats, empreses i institucions que hi col·laboren.

 

Jordi Corrons, president d’Òmnium, ha remarcat la qualitat d’un programa que aplega noms de gran rellevància i propostes de creadors novells, tant locals com d’arreu dels Països Catalans, i amb una proposta del tot contemporània i oberta al món. També Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters, considera que és un orgull per a Manresa gaudir d’aquest cicle, “de referència també fora de Manresa”, una “proposta del tot digna i que atrau l’interès dels creadors, que tenen ganes de participar-hi, no pas per diners, sinó perquè saben que aquest festival i aquesta ciutat és un bon lloc per mostrar la seva feina”.

 

Al seu torn, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha assegurat que el festival “juga a primera divisió” i és una proposta “que posem com a model arreu del país i és fins i tot susceptible de ser transferida a d’altres llocs”. Per a ella és un encert que el cicle acosti la literatura i molt concretament la poesia a tots els públics, com ara l’escolar, i aquest any, molt especialment, a través també de la música, que “obre les portes de la poesia a persones que potser no s’hi ha acostat”. Laura Borràs creu que és un festival “amb exigència i ambició”, amb múltiples propostes i un ventall generacional molt ampli, i que “incorpora la tradició, fa els homenatge literaris que pertoquen i és creatiu i innovador”. A més, considera molt encertat que el programa inclogui tota mena de formats, “recitals, conferències, vermuts poètics, etc, que funcionen a l’hora de fer arribar la literatura i la poesia”.

 

Trobareu tota la informació del festival en aquest dossier de premsa

 

I el programa complet de Tocats de Lletra aquí

 

 

Documents relacionats

  • imagen