La Setmana del Cor de Manresa arriba a la cinquena edició per promoure hàbits de vida cardiosaludables

Manresa celebrarà entre el 28 de setembre i el 4 d’octubre la cinquena edició de la Setmana del Cor, una setmana d’activitats formatives i divulgatives destinades a promoure els hàbits de vida cardiosaludables entre la població. La Setmana del Cor l’organitzen 25 entitats, sota la coordinació de l’Ajuntament de Manresa i el programa Universitat Saludable de la Fundació Universitària del Bages i el patrocini de la Clínica Universitària (CU+). Aquesta cinquena edició inclou una vintena de propostes que s’iniciaran amb una caminada saludable i que acabaran amb la caminada per l’Anella Verda.

imagen

De dilluns a divendres, cada dia, a les nou del matí, es faran caminades saludables que sortiran dels diferents CAP de la ciutat. Com en anteriors edicions, la plaça de Sant Domènec concentrarà una jornada d’activitats i demostracions relacionades amb la salut del cor. Serà el dimarts, 29 de setembre, des de les deu del matí fins a les set de la tarda, i s’hi podrà veure l’estand de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i participar en els tallers de reanimació cardiopulmonar que dirigiran professionals d’Althaia, Reanima, SEM i TSC. En aquest mateix indret, hi haurà un joc de l’oca destinat a l’educació sanitària familiar. L’Escola d’Hoteleria Joviat hi farà una demostració culinària de receptes cardiosaludables i l’ICS i Althaia faran càlculs del risc de patir una malaltia cardiovascular. Una de les novetats d’aquesta edició és que, gràcies a  la col·laboració del col·legi de Farmacèutics de Barcelona, es determinaran també els nivells de glucèmia i de colesterol, unes proves poc habituals en esdeveniments al carrer. Les activitats a Sant Domènec es clouran amb l’activitat coreografiada I Love Dance, que anirà a càrrec de monitors del diferents centres esportius de la ciutat: Vela, Piscines Municipals, Gimbe i Cube.

 

Per a aquest mateix dia, s’ha organitzat un debat sobre alimentació cardiosaludable que tindrà lloc a partir de dos quarts de vuit del vespre al Centre Cultural El Casino. S’hi parlarà de la dieta mediterrània i de com adaptar-se a la nova situació després d’haver patit alguna malaltia cardiovascular.

 

El programa inclou també una xerrada teoricopràctica que impartirà el doctor Josep Rosselló sobre l’actuació davant d’una aturada cardíaca o mort sobtada. Aquesta xerrada tindrà lloc el dia 30 de setembre, a les sis de la tarda, a la Sala Mútua Manresana del Centre Hospitalari. La tercera de les activitats divulgatives de la Setmana del Cor serà la xerrada ‘Cuidem el cor de la gent gran’, que es complementarà amb un taller d’alimentació i activitat física per mantenir un cor sa i amb un tastet de berenar cardiosaludable’. Aquesta xerrada es farà a la Sala Gòtica de l’Hospital de Sant Andreu el dia 1 d’octubre i començarà a les quatre de la tarda.

 

La Setmana del Cor es perllongarà durant el cap de setmana amb dues activitats més. Dissabte, 3 d’octubre, i coincidint amb la Shopping Night, la plaça Sant Domènec acollirà tres sessions de reanimació cardiopulmonar al ritme de la música. La primera sessió serà a les nou de la nit. Serà la primera vegada que la Setmana del Cor programa activitats nocturnes. El programa es clourà amb la Caminada per l’Anella Verda, que en aquesta edició sortirà del Casal de la Font dels Capellans, el dia 4 d’octubre, a dos quarts de nou del matí.

 

A més del programa d’activitats, la Setmana del Cor es completa amb les exploracions clíniques completes i gratuïtes que faran al centre Salut Solucions, portes obertes als centes esportius de Manresa, la presa gratuïta de la tensió arterial en deu farmàcies de la ciutat i amb una oferta de menús cardiosaludables als restaurants del grup Diesa.

 

Una activitat ja consolidada

 

A l’entorn d’un miler de persones participen habitualment en les diferents propostes d’activitat de la Setmana del Cor, un programa de promoció dels hàbits de vida saludables que ja s’ha consolidat dins del calendari d’activitats de la ciutat i al qual s’ha pogut donar continuïtat gràcies a la col·laboració de les entitats organitzadores.

Documents relacionats

  • imagen