L'Ajuntament de Manresa aprova la creació de la figura del "Tutor d'empresa" dins l'Oficina d'Activitat Econòmica

La seva funció principal serà apropar els serveis municipals als empresaris, professionals, emprenedors o autònoms, fent una funció d’acompanyament perquè puguin fer els tràmits d’obertura de nous negocis amb agilitat i transparència.


 

imagen

El Ple municipal de l’Ajuntament de Manresa, celebrat ahir al vespre, va aprovar la creació de la figura del “Tutor d’empresa” dins l’Oficina d’Activitat Econòmica, que serà la persona de l’Ajuntament encarregada de fer un seguiment personalitzat dels expedients d’intervenció administrativa vinculats a una activitat econòmica que es tramiten des del consistori.

 

Al Tutor d’empresa li correspondrà fer un seguiment personalitzat de l’expedient per tal d’ajudar a tutelar i simplificar el màxim la relació entre l’administració local i els ciutadans que tenen interès en iniciar una activitat econòmica a la ciutat o modificar les condicions ja existents d’aquesta activitat econòmica.

 

El seguiment de l’expedient serà realitzat sempre per la mateixa persona, sempre que sigui possible, des del seu inici fins a la seva finalització, per tal d’establir una relació continuada i unitària en el seguiment. Els destinataris d’aquest seguiment individualitzat són les persones emprenedores que vulguin iniciar una activitat, empreses, entitats, empresaris i professionals.

 

Agilitzar i simplificar els tràmits administratius

 

L’objectiu de la figura del Tutor d’empresa té diversos objectius, com ara col·laborar en la implantació de noves activitats i/o facilitar els canvis d’activitats ja existents; potenciar la imatge de proximitat entre l’organització i l’administrat; agilitar i simplificar els tràmits administratius i coordinar la relació entre els diferents departaments de l’Ajuntament.

 

 El Tutor d’empresa permetrà també contribuir a reduir els terminis de finalització dels expedients; col·laborar amb altres administracions públiques per intentar agilitar la resta de tràmits vinculats amb l’activitat econòmica; i col·laborar en l’assessorament empresarial i informar sobre els ajuts disponibles.

 

Sol·licitar un Tutor d’empresa

 

Les persones interessades a gaudir d’aquest servei s’hauran adreçar a l’OAE (Plaça Major,1) on se’ls assignarà un Tutor d’empresa, el qual els orientarà i informarà de la documentació i tràmits necessaris i recollirà tota la documentació sol·licitada. Així mateix, realitzarà totes les gestions internes necessàries i mantindrà informat al sol·licitant de l’estat del seu expedient. Un cop conclòs l’expedient el Tutor d’empresa informarà al sol·licitant de la finalització i resultat del mateix.

 

El Ple municipal va aprovar la creació del Tutor d’empresa amb els vots positius dels grups de CiU, ERC, PSC i C’s, l’abstenció dela CUP i el vot contrari de DM. El ple va acordar també elaborar un Protocol de funcionament de la figura del Tutor i fer una avaluació anual del mateix.

 

La creació de la figura del Tutor d’empresa forma part de l’acord d’investidura i governabilitat a Manresa signat entre els grup municipals entre els grups municipals de CiU i ERC , concretament en les polítiques de promoció econòmica i foment de l’ocupació.

 

 

Documents relacionats

  • imagen