Entra en vigor el programa per facilitar que es posin al mercat habitatges desocupats

Un cop publicat al DOGC, el programa es posa en marxa i serà una eina per tal que bancs i altres empreses posin al mercat de lloguer social els habitatges en permanent estat de desocupació.

El programa d’Inspecció i Intervenció de l’Ajuntament de Manresa sobre els habitatges desocupats en situació anòmala, que va ser aprovat pel Ple municipal el juliol passat, ha estat publicat avui divendres al DOGC i per tant demà ja entrarà en vigor.

 

El Programa d’Inspecció i Intervenció sobre els Habitatges Desocupats en Situació Anòmala es planteja com a finalitat d’obtenir l’ocupació dels habitatges, amb proporcionalitat a les economies familiars disponibles, recuperant la seva funció social i defineix com ‘habitatge desocupat’ aquell que “ho està permanentment, sense causa justificada, durant un termini de més de dos anys”, segons el que estableix la Llei del Dret a l’Habitatge. 

 

El programa estableix multes equivalents de 12 a 24 mensualitats del preu del lloguer mitjà, en funció de la superfície dels habitatges desocupats, amb la finalitat d'obtenir-ne l’ocupació recuperant la seva funció social.


El document aprovat  aposta per prioritzar l’ocupació en règim de lloguer assequible -amb un import que no superi el preu de lloguer mitjà de mercat-; i de lloguer social -per sota del lloguer assequible, proporcional a la renda disponible, amb intervenció dels serveis socials municipals en el marc dels programes socials d’habitatge.

 

El programa va ser treballat els darrers mesos del passat mandat municipal i forma part també de l’acord d’investidura i governabilitat entre CiU i ERC, amb l’objectiu “d’implementar les mesures necessàries per tal que els bancs i altres empreses posin al mercat de lloguer socials els habitatges en permanent desocupació, detectats en el Programa d’inspecció i intervenció sobre els habitatges desocupats en situació anòmala, i sancionar aquells que l’incompleixin”.

 

Podeu trobar el programa complet en aquest enllaç