Ecoviure arrenca amb força mostrant les darreres novetats en economia verda

  • L’equilibri entre negoci i divulgació es constata com un dels grans encerts de la fira     
  • Aquest migdia ha tingut lloc l’acte inaugural en què s’ha lliurat el premi al millor producte d’Ecoviure a l’empresa La Gota
imagen

Ecoviure 2015 ha quedat formalment inaugurada aquest migdia, amb un acte en què han pres part autoritats representants de les diferents institucions que fan possible la fira. Tots han coincidit a destacar l’equilibri aconseguit entre la part més professional i de negoci i la part divulgativa com un dels encerts d’un certamen que l’any vinent complirà la majoria d’edat.

 

El president de la comissió organitzadora i regidor d’Espai Urbà i Entorn Natural de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha celebrat que l’espai firal estigui pràcticament al 100% de l’ocupació i que hi siguin representats tots els sectors de l’economia verda.

 

El vicepresident del comitè executiu de Fira de Manresa i president de la Cambra de Comerç, per la seva banda, ha assenyalat que Ecoviure ha avançat en paral·lel al sector del medi ambient, un sector molt dinàmic que fa que la fira tingui encara molt camí per recórrer.

 

L’acte inaugural també ha comptat amb la presència de la directora general del Departament de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, que ha definit el medi ambient com una oportunitat de país i ha dit que Ecoviure és una mostra d’empreses que ja s’estan movent en aquest sentit. El diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia, ha donat valor a la implicació del món local per portar a terme les proclames que es dicten a nivell internacional.

 

L’acte ha acabat amb el parlament de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha agrait l’esforç de totes les persones, empreses i institucions que fan possible Ecoviure.

 

Durant la inauguració s’ha lliurat el premi al millor producte d’Ecoviure, que ha estat per a l’empresa La Gota, dedicada als sistemes naturals de gestió i tractaments d’aigües. El jurat ha concedit dos accèssits a la poma de muntanya Biolord, de l’associació agrària ecològica de muntanya, i a la bossa multifuncional d’Ecopràctica.

 

Els premi a instal·lacions i construccions sostenibles, edició per a estudiants, ha estat per a Bruna Thiemy Hioki, Cristina Tuñas, Katiuska Castillo, Maria Gabriella Vaccaro, Natalir Bencosme i Silvia Rojas per un projecte de rehabilitació de la fàbrica dels Panyos de Manresa.


Després de l’acte inaugural les autoritats han fet un recorregut per la fira durant el qual han pogut conèixer algunes de les propostes que s’hi mostren i conversar amb els diferents expositors.

 

La fira estarà oberta encara  demà diumenge, entre 2/4 d’11 del matí i 2/4 de 9 del vespre. Els visitants que vulguin anar-hi sense utilitzar el vehicle privat tenen al seu abast un servei de bus híbrid gratuït que comunica el Palau Firal amb el centre de Manresa

 

Documents relacionats

  • imagen